Dette er enkel, god, rimelig og mettende hverdagsmiddag - eller for eksempel varm lørdagslunsj:
Tilpass mengden etter antall personer. Vi er stort sett fem rundt bordet - og jeg gjør omtrent slik:
En løk og et par fedd hvitløk surres i olje (gjerne kokosolje) i en kjele
Litt sellerirot i små terninger tilsettes - dette kan du sløyfe - eller erstatte med et par hakkede selleristenger
Ca to dl linser, skylles (jeg fyller melsikta med linser og skyller under springen) - surrer litt sammen med grønnsakene
Tilsett to bokser med hermetiske tomater og ca fem dl vann
Kok opp.
Krydre med salt, pepper, timian, gjerne litt chili
Tilsett et par raspede gulrøtter og la dette koke med.
Kok i ca 30 min - og server.
Lag den eventuelt kvelden før og varm opp når du vet at du har det travelt.
Ekstra tilbehør er en skje pesto i hver tallerken - eller en skje rømme - eller bare en persillekvast....
Takk for oppskrift!
SvarSlettSer deilig ut! Skikkelig høstmat. Takk for tips! :-)
SvarSlett