onsdag 6. november 2013

kollegaer på kjøkkkenet


Sjuåringen på morgenkvisten:
- Mamma, kan vi være kollegaer?
- Ja, det kan vi vel.
- Men, mamma, hva gjør kollegaer?
- De jobber sammen.
- Det passer jo fint - da kan vi lage middag sammen.

Det er fint å ha kjøkkenkollegaer. For eksempel en smørblid sjuåring som kommer hjem fra skolen og vil gjøre lekser med en gang, sånn at han kan begynne med middagen. Førstevalget for minstemann vil alltid være pannekaker. Han rører og steker, mens jeg tar meg av suppekoking - vi vil nemlig ha gresskarsuppe igjen. Denne gangen med et "matgresskar" - ikke fra lyktegresskaret vårt. Og så koker vi litt eplesyltetøy til pannekakene.Og så er det myldreliv på kjøkkenet, med lekselesing og grønnsakskutting og stekeos og vinduet på gløtt og lys i det andre vinduet og en brent finger og litt donaldlesing for kollegaen min, en dansende tiåring og en tolvåring på pc-en og en pus som kryper oppi en kurv og det mørkner ute og pappaen går med hodelykt for å fore komposten med alt grønnsaksavskjæret, og da går han jammen med den inne også mens han henter ved og fyrer opp - og jeg burde nesten fravike "no-face"-fotoreglene mine og vise dere mylderet med hodelykt og pannekaker og pus og sjuåring med Donaldblad i ene hånda og stekespaden i den andre.... 

Og mens jeg løp i skogen samme morgen fant jeg en skatt til min unge kollega. En liten haug med glatte fine kastanjer. Det er også sånt en blir glad av.


Er det kjøkkenkollegaer hos deg også?

4 kommentarer:

 1. Åh, ja! Det er viktigheten av egen kniv og fjøl, og sirlig oppkuttede paprikabiter, og radio. Også er det veldig mye snakk om hva vi kan bake til "pappadagen" til søndag. For hallo, da er det lov til å spise frokost i senga! Så den dagen kan visst ikke komme fort nok;)

  SvarSlett
 2. Her er det mange kjøkkengleder fremover. På mandag kommer den voksne sønnen hjem med 10 kollegaer og skal lage middag sammen.

  SvarSlett
 3. For et nydelig innlegg! Skulle gjerne sett at du vek fra regelen, men du beskriver så godt at jeg ser det hele for meg :) Her har jeg to gode hjelpere, ja, eller, nå er de i grunn tre for sistemann har begynt å henge i buksebeinet.. :)

  SvarSlett
 4. Mine "kolleger" er litt små enda, men eldstemann deltar stadig mer på kjøkkenet. Høres ut som dere hadde det veldig koselig :-)

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)