onsdag 6. november 2013

På kjøkkenet: Gluten- og melkefrie havrekjeks



Da jeg var barn bakte vi en stor boks med havrekjeks til jul. Disse kjeksene her har vi bakt  noen helger nå. De er supergode - og sunne nok. Hvis du tåler gluten, kan du bruke vanlig hvetemel i stedet for glutenfritt mel.

500 g glutenfri havregryn
300 gram glutenfritt mel (jeg bruker Finax sin melmiks, oransje kartong.)
2 ts natron
ca 100 gram sukker
1 ts salt
5 dl vann
2 ss sirup
250 gram melkefri margarin (Blå Soft  Flora Spesial)

Kjør litt og litt av havregrynene i stavmikseren.
Bland alt det tørre i en bolle.
Smelt margarinen og tilsett vannet og sirupen.
Bland væsken i det tørre.
Sett deigen i kjøleskapet i ca en halv time.

Kjevle deigen ca 2-3 mm tykk. Bruk gjerne rutekjevle på slutten. Skjær ut kjeksene. Bruk eventuelt et glass for å lage runde kjeks.
Stek til de er gyldne, ca 10 min på 200 grader. Avkjøl på rist og oppbevar i boks.



(Oppskriften er delvis hentet fra Voksentoppens Allergikokebok - og delvis fra barndomsminnene.)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)