tirsdag 14. desember 2010

noen julebrev til, - i midnattstimen

De tre smånissene har sovet i timesvis. To store nisser skriver referater fra årets siste FAU-møte, forbereder juleavslutninger for to klassetrinn, lager jule-nøtter til den ene, setter opp program for den andre, vasker gulvet, henger opp ullvask, skriver midnattsmailer til lærerne, burde skrevet flere julebrev, pakker inn den siste postpakka. Det er stille, stille. Verden snurrer rundt og vi er med.

Julebrevet som sendes til "alle" vi kjenner, er i år inspirert av tanken vår om takknemlighetskalenderen. Julebrevet vårt er aldri en skryteliste av "alt vi har gjort i år"... Vi har heller ikke nissete bilder av ungene. I år er det et av gjengen høyt på et berg i skogen "vår" og et av smilende tulleunger på Hovedøya i mai. Fine glimt av liv og røre. Og så skriver vi om vår takknemlighet over å være en familie, ha (ganske) friske unger, være midt i det krevende, myldrende, fantastiske livet.
Vi vet at livet er strevsomt for mange. Også for oss er det slik. Men jula og den gamle julehilsenstradisjonen i alle sine varianter gir en god mulighet for å fokusere på det gode. Det vi kan takke for i det som har vært - og det gode vi kan ønske for det som skal komme.

God natt - og god ny dag til deg i morgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)