mandag 13. desember 2010

lage egen julekrybbe - vi fortsetter

Denne adventstida lager vi julekrybbe sammen. Først laget vi stallen - en slags integrert versjon av stallen og landskapet, tenker jeg meg - med litt kvister, kongler, tørkede blomster og steiner som innslag i dekorasjonen av en gammel trekasse.
Og så må jo landskapet og stallen befolkes.

Her er gjeterne, simpelt kledd i striekapper.

Her sitter Josef og Maria og venter ved den tomme krybba.

Neste ut må vel bli sauer, så gjeterne får noe å passe på (foreløpig går de bare rundt og venter, akkurat som Josef og Maria...)
- eller kanskje vismennene. Jeg har både ull og vakre perlebånd liggende klar. Engler og Jesusbarn kommer til slutt...
Det vurderes fortsatt om det skal tegnes på ansiktstrekk... vi får se.

Ha en fin Luciadag!

4 kommentarer:

 1. jeg er veldig imponert over deres skaperglede og hva dere får til. En nydelig julekrybbe ser det ut til å bli!

  SvarSlett
 2. Åh - dette ser ut som et koselig prosjekt! Den skal jeg jammen adoptere neste år. Da er de minste større og jeg har ikke eksamen midt i julestria.... Fortsatt Fin Førjulstid!

  SvarSlett
 3. Så utrolig flinke dere er! Og så fint å bruke ventetiden på slike prosjekter:-)

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige kommentarer fra dere. Jeg føler jo at jeg alltid lengter sånn etter å bare sitte og klippe, lime, sy, stelle og ordne - egentlig året rundt. Men i en sånn iskald førjulstid er det ekstra verdifullt å samles rundt stoff og garn og vakkert papir.... For oss her i huset er det en grunnleggende del av "jul" - nemlig førjulstid = juleverksted og "laging". Ikke alle i huset er like ivrige, men noen av oss er kjempeivrige!!

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)