torsdag 9. desember 2010

de utmattede

En familie som trengte å bremse opp i rushtida. Tre bleike småbarn. Hosting og forkjølelse har preget mange av de siste ukene. Desemberkulde og mange forventninger og ekstra aktiviteter. En mamma - alltid underveis - som sliter med samme forkjølelsen som for en måned siden, hver runde ute i kulda og hver nattevåk-økt med småbarn gir nye dager med hoste og feber. Det går jo bra med oss - vi står opp om morgenen og bretter opp ermene alle fem. Og mammaen fyker rundt og henter tidlig og koker varme drikker og brer over pledd. Og hoster mer selv. Og så topper det seg med at oppkastrundene begynner - og vi setter strek.

I dag skulle alle sove ut, den som kastet opp i går, den som måtte gå hjem fra skolen halv ti med magevondt, den lille energibunten som alltid vil avgårde og som også må få litt ro hjemme og ikke bare fyke rundt med sabeltennene i barnehagen. Og pappaen avlyste møter og sto opp med turbopropp klokka seks og fyrte i ovnen og lagde flotte tegninger. Mens vi andre sov og sov og sov. Og så har vi puslet og tuslet rundt, inne, hele dagen. Og tegnet og strikket og sett Astrid Lindgrens julefilmer og samlet krefter og pleiet hverandre og hatt en god dag. Alle mager er på plass igjen. Ingen feberkurver i stigning. Rosa skjær i alle kinn.
Nye krefter er på plass. Klar for skolelærdom og prestasjoner og kor og forestillinger og Luciaøvinger og konserter - og møter og sensurlesing - og mer "julete-gledete-forberedelses-kos"... - i morgen...

(men i kveld skal jeg "bare" smutte mandler, lage en deig og sy bittesmå klær til Maria til julekrybba vår. Og kanskje falde en duk. Jeg har jo krefter igjen!)

7 kommentarer:

 1. Det er ikke godt at dere er/har vært syke alle sammen, men det veldig godt å lese at dere har tatt så fint vare på dere i dag. God bedring og mange, fine krefter som ikke må tvinges frem, men som bare er der.

  SvarSlett
 2. God bedring til alle sammen! Og ta det fortsatt med ro!

  SvarSlett
 3. Huff, da, ikke artig med sykdom. Det er liksom tida for snørr eller oppkast nå. Ønsker dere god bedring!

  SvarSlett
 4. Man må ha en slik dag innimellom, før det blir for ille. Det er så lett å tro at man klarer å holde ut til helgen, eller en uke til, eller, eller. Da er det mye bedre å ta seg tid til en hygge/sykedag og friskne til. God bedring!

  SvarSlett
 5. Nå ble jeg overveldet! Takk, takk for så mange hyggelige hilsener i en fei! Ja, en må bremse opp - og rekke å bli frisk noen ganger. OG dette er en krevende tid, spesielt for de minste.

  SvarSlett
 6. Sukk! det hørtes ut som en utrolig fin dag... mye bedre enn min dag i går hvor jeg prøvde å kombinere syk treåring med hjemmekontor etter en natt med 5 timers avbrutt søvn. Og minstemann sendt i barnehagen med litt dårlig samvittighet fordi han også hoster og snørrer. Og stressa pappa som egentlig ikke hadde tid til å levere... men så hentet mormor tidlig og det ble tid til tegning og kos mens jeg maste avgårde til julebord...

  hverdagens evige utfordringer.... høres ut som dere takler dem så flott!

  SvarSlett
 7. Å, takk, Fru Lou. Vi takler vel ting både bra og dårlig som alle andre. Vi har jo valgt bort en del inntekt med mer for å kunne ha mer tid hjemme - for hele familien - og det gir mer fleksibilitet og ro. Samtidig røyner det jo på når den som skal være hjemme også går syk hele tida... Godt med en pausedag med to voksne på plass.

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)