fredag 17. desember 2010

fortellingskalender


Her i huset henger det tre hjemmelagde kalendre i trappa fra kjøkkenet - der Underveis-mammaen har pakket inn tilsammen 72 små gråpapirpakker. Det er stort sett koselig - og de er jo hyggelige å se på. (I tillegg har kjære Donald Duck vært så vennlig å sende oss en lukekalender der det visstnok er et skikkelig mysterium om hvem som har stjålet juletrestjerna i Andeby. Dette overgår muligens småpakkene i spenningsnivå!)

Men så - den absolutte höjdaren her i huset er fortellingskalenderen til Underveispappaen. Til kveldsbadet hver kveld åpnes et nytt kapittel i føljetongen. Og siden ikke alle små går på badet helt samtidig, så er det ikke bare èn fortellingskalender - men to! De to yngste følger historien "Hullet bak steinen" - (generelt om en prinsesse som oppdager et hull bak en stein, kryper igjennom og kommer til en annen verden) - mens Storebror har sin egen historie. Den er noe mer Indiana Jones-inspirert, og har delvis utspring i en året-rundt kveldsbad-føljetong om politimannen Kristian, og delvis utspring i at Storebror gjerne ville ha med "noe" om Atlantis. Nemlig. Så det blir jo i det hele tatt en helt fantastisk historie, det kan jo alle forstå.

All ære til denne flotte pappaen som mine barn har - og som dikter disse kveldsføljetongene på løpende bånd!
Og kanskje en inspirasjon til andre et annet år. Tid og historier er en god arena å møte barna dine på....

2 kommentarer:

  1. Så flott ide med fortellingskalender! Flink pappa!

    SvarSlett
  2. Ja, ikke sant - jeg valgte jo den fineste jeg fant :-). Velkommen hit!

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)