torsdag 23. desember 2010

Nå har vi vasket golvet... - og det koser vi oss med!


På kalendrene henger bare en pakke igjen til hvert barn. En liten julepynt til treet i morgen tidlig. Vi er i ferd med å vaske gulvet. Veden er stablet i kjelleren. Juletreet i lekehuset er pyntet. Det store treet tar vi kveld. Kakeboksene er fylt opp og på vei nedover igjen. Pepperkakehus er bakt og årets prosjekt, julekrybba, har de siste dagene fått både tre vismenn, en engel og et Jesusbarn...
De to minste ungene har vært nisserunde i nabolaget med kort og papirstjerner. Mange, mange julebrev er sendt til fjern og nær. Storebror er på bedring etter feber og forkjølelse og strever over de siste presangene. Han skal lage en gravemaskin av papp til Lillebror! Imponerende.
Vi koker kaffe og spiller julemusikk og koser oss med å være underveis - og midt i - juleforberedelsene.

Så kan en velge - en kan syte og klage over styr og strev. Eller en kan si at dette koser vi oss med. Vi gjør det vi vil og det vi velger. Det er godt å lage og gi noe til de vi er glad i. Det er godt å sende ut noen ord til mange nær og fjern. Det er godt å samles om pepperkaker og gløgg. Det er sannelig godt å få vasket ordentlig bak den store kommoden en gang i året også!!

Og så sett vi oss og kvile innimellom. Steller med småpjuske Storebror - og oss andre også. Koker mer kaffe til sendebudene som går husimellom med pakker og kort, noen kommer det hver dag. Gleder oss over sollyset gjennom småflekkede vinduer.

I morgen er en stor dag. Men de små dagene - den lille julaftenen med sitt hverdagspreg og sin forberedelsesglede - og alle de andre små dagene som året er fylt av - det er det sentrale i livet, og det er det som gleden og forventningene til de store dagene bygger på.


4 kommentarer:

 1. Som alltid inspirerer du meg til å ta i et tak ekstra - og å kose meg med det! God jul til dere alle! Vi er snart i mål, vi også!

  SvarSlett
 2. Helt klart burde vi passe på å glede oss over hver dag, heller enn å akke oss over det som er strevsomt. Nyt forberedelsene dine, og menneskene som omgir deg :) Ønsker deg en riktig deilig jul og et godt nytt år! Klem :)

  SvarSlett
 3. Nå bare koser vi oss her...treet er pyntet og alt er klart bortsett fra juleduken. Den må jeg av gammel vane ta når ungene er i seng...Jeg ønsker dere en riktig god jul!

  SvarSlett
 4. Takk og alt det beste til dere også!

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)