søndag 26. desember 2010

julegledeSå faller livet til ro.
Forbi er forberedelsesdagene med all sin forventning og alle garnstumper og limtuber og bakeforklær. Forbi er kvelden før kvelden med all sin hektiske glede. Forbi er til og med selve Julaften - som kom endelig og virkelig og ufattelig nesten for de minste - og lys og glede, skinnende juletre i morgenmørket, - julegrøt med mandel, kirkegang med veslejenta i korsang, juletre og julemat og søvnsnurrige småbarn seint på kveld, pakkebånd i kriker og kroker og nye skatter på nattbordet.
Og så faller vi altså til ro. Sover "lenge", noen til halvåtte - noen til halvti... Seine, lange frokoster som sklir over i deilige lunsjer. Lesing, bygge nye legokonstruksjoner, prøve et nytt spill. Tente lys. Pepperkaker midt på dagen, for en lykke! Og vintervær uten alt for mange kuldegrader, så det blir aking og ski i en skumringstime også. Disse første par rolige juledagene er nesten de aller beste. Et par slike dager gjør så godt.

Og etter et par dager i mysende deilig ro - så ser vi fram til å ta i mot besøk og reise i besøk - da er det også flott og deilig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)