fredag 14. januar 2011

ut på tur

Jeg har kjøpt nye skistøvler i dag. Og skiftet bindinger på mine eldgamle ski fra vikingtida. Inn i det moderne, vekk med gamle rottefella.

Og for en som prøver å ikke falle i kjøpe-kjøpe-alt en kan-fella, så har det sittet langt inne å kjøpe noe slikt - kjøpe skistøvler når jeg faktisk har et par fra før. Et par som er bare ca 25 år gamle, og egentlig et nummer for små - og som jeg fryser meg skakk og fordervet av hver gang jeg er ute med, og som dermed reelt hindrer skiglede. Men tross alt - jeg har jo skistøvler. Og ski. Jeg visste jo det med vikingtid-bindingene mine, at jeg kanskje måtte kjøpe mer tilhørende utstyr når jeg, hvis jeg, noen gang skulle kjøpe meg noen nye skistøvler som kanskje kunne passe til føtter med tjukke varme ullsokker....Og jeg er jo så i mot at en må kjøpe nye ting hele tida, ikke sant!! Så jeg har avvist problemstillingen i årevis. Og frosset.

Men så dro jeg avgårde da, og presenterte problemet. Oppsøkte til og med to sportsbutikker. Den ene oppfylte sin forhåndsdom av den lite kjøpeglade analytisk og kritisk anlagte akademikeren (meg) med det samme, og falt tungt til jorden. Ikke noe handling der, nei. (For jeg lufter jo for eksempel det begrepsanalytiske og begrepshistoriske spørsmålet om hva er egentlig den prinsipielle forskjellen på "tur" og "trening", (en trekilometers sneglefarts-skitur for en åttiåring er absolutt trening, ikke sant?) Hvorfor er ikke "tur" "trening", når man er en turgåer-skigåer.) (Men selvfølgelig skal jeg ha turski, men greia var jo at jeg har jo ski, ikke sant)

Etter å til slutt ha bli latterliggjort på grunn av de tjukke ullsokkene mine (!!!) ("Ingen kunder bruker slike sokker"!!!) forlot jeg denne unge mannen og hans store fine kjedebutikk og gikk til den andre fine store kjedebutikken, der en haug med kjekke unge menn, halvparten så gamle som meg, sto i kø (faktisk) for å hjelpe meg og skaffe meg supre, varme, flotte lærstøvler med snøring, og de kunne selvfølgelig skifte bindinger på urtidsskiene mine (de ble til og med omtalt som fine, klart det!) - og de kunne ordne pakkepris på alt, selv om jeg ikke kjøpte ski, og jeg følte meg som ei ålreit dame som har lyst til å gå på ski uten å bli kvalm av frost.

Yeah!

Så da var det gjort. Da har jeg vel ski og støvler til jeg blir åtti, tenker jeg.
God helg!

2 kommentarer:

  1. Å så deilig at flere enn meg indignert kan trampe ut av butikken når det man står for og det man ønsker ikke er bra nok.
    Nå sier ikke du at du trampet ut av butikken da, men jeg liker å tro jeg ikke er den eneste i verden som gjør det.

    SvarSlett
  2. Jeg trampet vel mer symbolsk og metaforisk. (Men ut gikk jeg i hvertfall...) Det var jo ikke noen forbrytelse akkurat han gjorde. Men å mobbe frosne kunder for ullsokkene deres, eller snakke nedsettende om å gå med turski - er jo ikke noe kjempe-triks synes jeg - så penga mine fikk de ikke....

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)