torsdag 20. januar 2011

sensor begrunner

For en stund siden leverte jeg to ferdigsensurerte bunker med eksamensbesvarelser til Universitetet. Grundig gjennomarbeidet og vurdert av sensor-damen, meg - og en sensor til.
Nå strømmer det inn med forespørsler om begrunnelser. Alle studenter har rett til å få en begrunnelse for sin karakter. Og vi går nok en gang grundig gjennom de vurderingene som ble gjort, koordinerer og presiserer og sender skriftlige begrunnelser for D'er og C'er.
(Er det ingen som ber om begrunnelser for en A?)

Det er et greit ekstraarbeid. Jeg synes det er flott at de ber om begrunnelser. (Det var det ingen av oss som gjorde den gangen jeg studerte selv.) De har studert og lest og jobbet med dette stoffet, og levert det beste de klarte til eksamen.
De fortjener en grundigere tilbakemelding enn en løsrevet bokstav. Bare slik kan de forstå mer om sin egen innsats, og kanskje forbedre seg en annen gang. Og vi har gode, gjennomtenkte grunner for de karakterene vi har gitt.

Og noen ganger kan en klare å på denne måten advare en kandidat mot å gå videre med saken. Kanskje en skal være glad for at en berget en C. En klage og fornyet behandling kan for noen vippekandidater fort forverre karakteren.

Så - som i livet forøvrig - spør, så blir du klokere, krev begrunnelser, forstå mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)