mandag 10. januar 2011

Løsnings-laget


Det er ikke alltid så greit - verken for store eller små. I blant går det riktig på tverke. I blant sitter krangelen løst over legoklossene. I blant er vi motløse og leie.

Så forsøker vi å være konstruktive - og lære de små at det finnes muligheter i håpløshet.
Og nå på nyåret er det blitt utviklet et slagord her i familien: "Ikke syte, ikke klage - for vi er på Løsnings-laget". Særdeles velklingende, selvsagt. Men også virkningsfullt, når de små sitter midt i leken og kjører seg fast i klaging og krangling, så kan de plutselig stemme i "slagordet" og le av seg selv og komme med et forslag til vei ut av uføret.

For noen saker kan jo løses. Er en sliten, kan en hvile. Er en kald, så kan en kle seg varmere, krype nærmere ovnen eller inn i armkroken til noen...

Og noe må vi leve med. Men da kan en alltid alltid alltid søke trøst og støtte. For vi er på lag. Vi er mange som hører sammen og er glad i hverandre. Hver og en skal alltid kunne komme og si at nå er jeg så lei meg, nå trenger jeg trøst. Og så er vi der for hverandre.

Dette snakker vi mye om her i huset. For det er ikke alltid så greit. Det kan være vondt å leve. Og noen ganger er trøst eneste løsning...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)