søndag 4. september 2011

mer matauk: mais!


En fast tur hver høst - til en gård med selvplukk av mais. Vi er drevne maisplukkere etterhvert hele gjengen, kan se og kjenne utenpå om det er en fin og fullmoden maiskolbe inni. Så plukker vi kurvene fulle og spyler støvlene for leire og reiser hjem med gullmoden fangst. Det er moro - og deilig!

Det beste med selvplukk av mais er nemlig ikke at det er rimeligere enn butikkjøpt. Men den er nyplukket og derfor mye mye bedre. Sukkeret i maisen endres til stivelse innen 24 timer etter at den er plukket. Den nyplukkede (og den du hiver i fryseren, hel, rå osv med en gang du kommer hjem fra plukkingen) er derfor tusen ganger bedre! Rask koking, masse deilig smør og salt. Nå har vi mange gode lørdags-kose-middager klar i fryseren.

3 kommentarer:

  1. Ah, nydelig! Jeg hadde tenkt å få med familien på maisplukk denne helgen, men det ble jo så elendig vær. Kanskje vi klarer det en av ettermiddagene neste uke. Hvor har dere vært?

    SvarSlett
  2. Ungene her er veldig begeistra for mais, og jeg har tenkt flere ganger at vi burde dratt på sånn selvplukk. Men det har bare blitt med tanken...

    SvarSlett
  3. Hei, vi var på Tomt gård i Akershus.

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)