søndag 11. september 2011

en stemme


Det er en ære å gå til valglokalet. Være med. Det teller. Det er grunnleggende. At vi alle er med. At vi alle tar ansvar og legger vår beste vurdering i å gi vår stemme til dem vi tror vil forvalte best de kommende årene.

Demokratiet vårt består av mye mer, av ytringsfrihet og organisasjonsfrihet, av vern om de svake, av lovstyring og rettigheter. Men i bunnen ligger dette - at vi møter fram - avgir vår stemme og vår røst. Med roser, med ord, med stemmesedler. At vi ikke bare observerer, trekker oss tilbake, klager og vender ryggen til, eller det som langt verre er, slik som denne sommeren har gitt oss brennmerker av eller slik som denne dagens tiårsmarkering minner oss om.

Men at vi deltar. Møter opp. Og gir ryggdekning til demokratiets videre virke.

3 kommentarer:

 1. Og viktig å ta med barna i politiske diskusjoner, for å lære dem opp til at de kan ha innvirkning på samfunnet rundt seg.

  SvarSlett
 2. Det er stort å få stemme. Å ha den muligheten.
  Har hatt politisk undervisning av femåringen på vei til skolen i dag. Forklart om at "jeg og pappa" synes alle skal stemme. I alle land er det ikke lov å stemme. Det er fint å få være med å velge og bestemme. Derfor flagger vi.
  Skulle ønske fler forsto hvor stas dette faktisk er.

  SvarSlett
 3. Den som ikke benytter stemmeretten, har ikke talerett (les klagerett) de neste åra.

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)