onsdag 14. september 2011

eplelykke

Lykken er - eller - en av lykkene i livet er å ha mat i hagen. For eksempel to store gamle epletrær. Og nå er det tid for innhøsting, mye god matlaging og stor nytelse. Her er to favoritter:


Gode gammeldagse stekte epler. Deilig dessert. Stikk ut kjernehusene på store epler, legg dem i ildfast form, fyll kjernehushullet med store gule rosiner (for eksempel). Dryss litt kanel og sukker over eplene, kanskje litt hakkede mandler. Litt vann i bunnen av formen - og så inn på 200 grader i ca en halvtime. De skal bli myke og moste innvendig - men gjerne ikke sprekke helt utenpå. Spis varme med is.
Vi har begynt å lage vår egen melkefrie is i ulike varianter. Vaniljeis passer til eplene.

En annen favoritt til hverdags - på brødskive og pannekaker - er eplesyltetøy. Skjær epler i biter, ha bittelitt vann i bunnen av kjelen så det ikke svir seg, sett til koking på middels varme på komfyren - til eplene er myke. Rør inn sukker og kanel underveis...God fredag!

2 kommentarer:

  1. Så deilig det så ut med de fylte eplee :) Det må jeg bare prøve en dag. God helg :)

    SvarSlett
  2. Stekte epler hadde jeg helt glemt at fantes!
    Takk for tips, det var forlokkende.

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)