onsdag 28. september 2011

hva vil vi bygge fellesskapet med

"Et slikt forskningsbidrag har sin samfunnsmessige betydning gjennom synliggjøring av diskursive konstruksjoner som konstruksjoner og ikke gitte og uforanderlige faste punkter. Demokrati forutsetter at det finnes rom for debatt, at saker regnes som diskuterbare og foranderlige. Ved å finne og synliggjøre konstruksjoner, kan en kanskje diskutere mer åpent hva slags konstruksjoner for fellesskapet vi vil bygge samfunnet med."


Slik avslutter jeg den korte presentasjonen av hva doktorgradsforskningen min skal tjene til. Hva var poenget med det jeg skrev - hva kan det brukes til?

Til å forstå at de begrepene vi fanger og forstår virkeligheten med også er formbare, historisk foranderlige og politiske. Det er ikke faste fysiske skillelinjer mellom "oss" og "de andre". Vi skaper fellesskapene og grensene for fellesskapene selv. Det er viktig.


Og det tenker jeg at det er på tide at jeg skriver mer om. Etter en sommer som rystet oss alle. Fikk oss til å tenke. Fikk oss til å synge og gå i tog og holde roser og kjenne på fellesskapets verdi. Nå er det høst. Vi må tenke videre.

2 kommentarer:

  1. Jeg synes det er spennende at ordene vi bruker for å beskrive ting påvirker hvordan vi ser dem. Ord og følelser er knyttet til hverandre. Derfor er det ikke uvesentlig hva vi kaller ting. Er det et problem eller en utfordring, f.eks.

    Gleder meg til flere innlegg om ord og hvordan vi bruker dem.

    "De andre" er også oss selv.

    SvarSlett
  2. Takk for dine tanker - og ja jeg skal skrive mer!

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)