lørdag 10. september 2011

i min strikkekurv


Nye ullvotter til minstemann, naturbarnehagegutten. Ullvotter er gull - i all slags vær! Og vi får ha noen bunker - det forsvinner jo noen under noen stubber i løpet av året...

Ørevarmer på bestilling fra veslejenta. God i kalde skoledagsmorgener!

Et lite miniprosjekt - en babylue av restegarn til en ventet liten nabobaby. Fullføres i kveld, kanskje...

Dette var et av sommerprosjektene - hekling til en avveksling. Vest til Veslejenta, fullført i dramatiske nattetimer natten til en 8-årsdag i sommer...

Den nye store ullgenseren med flettemønster - til storebror - som ble lagt tilside for mer transportvennlige prosjekter i sommermånedene - men nå nærmer seg slutten. (I bakgrunnen et av svigermors fantastiske vevde Telemarkstepper...)

En ny ullbukse til Lillebror er også underveis.


Strikkekurv og garnnøster følger med meg i hverdagen. Når lekser skal følges opp, når en lite femåring trenger et fang å ligge på under barnetv, når noe "bare" skal koke opp på ovnen, underveis på reise, mens en venter, - når noen skal "bare"... Når Mamma skal være tilstede i så mangt og meget i løpet av dagen - og andre prosjekter må legges på vent - da kan en jo strikke noen masker og få tilført dagene også noe som en lager selv, noe ut over alt det en , noe ut over det umiddelbare.
Når dagene blir krevende, og en lurer på hva en egentlig driver med - så er det godt å holde fast i noe håndfast, varmt og nyttig.

Og høstkvelder bør fylles med stearinlys, te /vin og masse garn!

1 kommentar:

  1. ja, det er noe av det beste med høsten....strikke mens ungene er på trening, strikke når mørket har senket seg inne. Får liksom ikke tid til det på sommeren jeg!
    Selv om iår har jeg til og med strikket på stranda. Men det syns jeg var flaut, man gjør jo ikke sånt....i syden altså. Men jeg hadde lovt å strikke og tiden gikk fra meg.

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)