mandag 24. oktober 2011

Ti år

Det er ti år siden jeg ble mamma. Egentlig -som vi som har fått oppleve det, vet - enda lenger. En er mamma hele veien, for den lille som vokser i magen også. Fra første spire. Den som bærer og passer på. Den en venter på. Førstemann - fantastiske Storebror. Og senere kom det jo flere små. Men det var med ham jeg ble Mamma.

Og så skal det jo feires. Første runde år. Ganske stor.

Gode venner - gutter og jenter - var invitert fredag kveld. De fikk beskjed om å komme i varme klær. Høstregn og fem grader stoppet ikke oss. Med presenningtak, mange lykter og stearinlys, vedkubber i grillen, pølsepinner og varm saft, og fengende musikk koste alle seg. Det ble annerledes og koselig.
I epletrærne hang små poser med marshmallows, ungene fikk hodelykter og klatret på jakt etter søtsaker til mer grilling.
Så lekte vi "20 spørsmål" rundt bordet i lykteskinnet. Gamle spørreleker slår an...
Inne fikk vi varmen i oss ved ovnen - og det var egenkomponert krimgåte med rollespill ("kan vi gjøre det igjen!") - og mer "20 spørsmål" - før bursdagskakekos. En flott og hyggelig barneflokk som koste seg. Og en salig fornøyd bursdagsgutt.

Vi er ikke med i konkurransen om den kuleste lekeland-bursdagen. Vi følger ikke noe standardopplegg. Vi feirer barna her hjemme. Bursdag er personlig og det er godt å lage en personlig og koselig feiring for barnet sitt. Det går an. Spørrelek og rollespill er fantastisk gøy. Grilling er koselig. Vi hadde det så fint - og gutten vår var så glad.


Og i går på selve dagen - var det familiefeiring og langbord - inne denne gangen. Tale og sang og bordkort og masse god mat og en stor dag for en stor gutt!

Vi er så takknemlige for ham! Vår første. Han som lærte oss å være foreldre.

3 kommentarer:

 1. Gratulerer til både 10-åringen og til deg!! Ser ut til at dere hadde det koselig, det var kjempelurt å være ute tross litt høstvær. Hørtes ordentlig fint ut, spør du meg!
  Selv om min eldste ikke er mer enn 4 år har jeg rukket å tenke på hvordan barnebursdagene blir fremover. Jeg håper vi klarer å gjøre litt som dere, feire på vår måte. Det bursdagsstyret har jo tatt helt av i enkelte kretser har jeg inntrykk av.
  Ønsker deg en fortsatt fin mandag og en fiiin uke!

  SvarSlett
 2. Ja, takk!!! Vi feirer bursdag hjemme. I år er det en hel klasse pluss pluss som skal inviteres, og vi har planer om en utebursdag. Og nå fikk jeg noen gode tips :-)
  Vi hadde noe greier på papiret allerede, nå fikk vi enda fler.
  Ungen har vært på tre hoppeloppebursdager siden august - vel, vi gjør det annerledes.

  SvarSlett
 3. Hei på dere, takk for kommentarer. Det er jo viktig å huske på at det er vi voksne som viser barna hva som er mulig - hva som kan være gøy og fint - hva vi kan gjøre. Hvis fiskedam og godtepose er de eneste alternativene de blir vist, når det skal være gøy - så blir det jo sånn... Noen sa til oss at etter fire hoppeloppebursdager denne høsten, så var grilling i hagen helt supert....

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)