tirsdag 25. oktober 2011

kriminalmysterium-rollespill


Til inspirasjon....

....Det var en mørk og skummel natt...
Neida. Men det var en mørk høstkveld, det var bål og lykter og pølsepinner og høstregn og marshmallows i trærne. Det var tiårsdag - og tiårsdager er viktige! Og vi vil finne på noe gøy.

Vi finner alltid på noe gøy - og det morsomme med bursdagene er jo at barna blir eldre og eldre (gjestene også) - så en kan finne på mer og mer finurlige leker, mysterier, rebuser og andre oppgaver etterhvert.
Her er en idè som funket supert for vår bursdagsgjeng. Et kriminalmysterium-rollespill:

I den lille bygda Salopp i utkanten av hovedstaden bor det mange merkelige og vanlige mennesker. Her er det skole, et lite bakeri, bokhandel, bilverksted og et bibliotek. Nesten alle i Salopp er veldig glad i biblioteket sitt – fordi det alltid er noe spennende å lese der.

Bygda har også en egen avis, Salopp-posten. Den drives av journalist-redaktør Jenssen, som er veldig ivrig på å lage spennende oppslag fra Salopp. Og nå har hun fått fatt i et virkelig scoop! Dette er litt av en sak:Mystisk tyveri på biblioteket!

Salopp-posten kan i dag melde om at det har skjedd et mystisk og alvorlig tyveri på vårt eget bibliotek. Alle Harry Potter-bøkene er borte fra biblioteket. Alle registre er sjekket, og ingen av de savnede bøkene er lånt ut. Noen må ha stjålet dem!

Salopp-posten har snakket med to Harry Potter-fans utenfor biblioteket, Tim og Telle:

- Hva synes dere om at alle Harry Potter bøkene er forsvunnet?

- Vi er skikkelig bekymra nå! Hvordan skal vi få lest hele serien nå når alle bøkene er borte?

- Ja, ha har dere tenkt å gjøre, unger?

- Vi har tenkt å finne bøkene, vi har ikke tenkt å gi oss. Vi skal verken sove eller gjøre lekser før vi har funnet ut hvem som har tatt Harry Potter-bøkene!

Dette blir spennende! Salopp-posten følger saken videre. Kjøp avisa i morgen!
(Stor latter når Tim og Telle blir sitert på leksenekt, tenk å ikke gjøre lekser, da!!)

Dette var introduksjonen - så var det rollene:

Roller:

Skriver Jenssen.Journalist og redaktør i lokalavisa Salopp-posten. Svært opptatt av mystiske og spennende ting. Hun vil gjerne at det skal skje mer spennende i Salopp slik at det blir mer å skrive om. Da får de også solgt flere aviser. Derfor vil hun gjerne at det skal ta lang tid å oppklare dette mysteriet med de forsvunnene bøkene. Hemmelighet: Hun vet egentlig ikke hva Harry Potterbøkene handler om, og nå kan hun jo ikke låne dem for å finne det ut. Hun vil ikke at noen skal forstå at hun ikke vet hva de handler om.

Tim. En ivrig detektivgutt og Telles bror. Hemmelighet: Familien hans har ikke råd til å kjøpe bøker, så han er helt avhengig av å låne bøker på biblioteket. Han lurer på om han kan få seg en liten jobb hos Bille Volvo.

Telle. En ivrig detektivjente og Tims søster. Hemmelighet: Hun vil gjerne skrive en bok selv. Den skal handle om mysterier.


Bille Volvo.Driver bilverkstedet i Salopp. Er superflink til å reparere biler og er alltid veldig snill og hjelpsom mot barna. Hemmelighet: Er litt forelska i Roseanna Bollesen. Han vil gjerne fortelle dette til henne. I tillegg er han veldig glad i kaker...

Laura Lur. Driver bokhandelen i Salopp. Hun er også veldig glad i å gå på bakeriet og spise kaker og snakke med Roseanna. Laura Lurs hemmelighet er: Hun gir bort bøker fra bokhandelen gratis til fattige barn. Hun lurer nok på om Tim og Telle, de to barna, har noen bøker, eller om hun burde gi dem noen...

Magne Book. Bibliotekaren. Han har jobbet på biblioteket i 30 år. Han sier til alle at han er veldig bekymret for tyveriet på biblioteket og vil organisere en rundspørring og andre undersøkelser for å finne tyven. Magne Books hemmelighet er: Det er han selv som har tatt bøkene. Han synes de er så fine at han vil ha dem helt for seg selv og ikke låne dem ut.

Lars Læringsen. Skolelæreren i Salopp. Han har mange bøker på skolen. Han er veldig opptatt av at barn må lese, men han pleier å si at Harry Potter er for skummelt for dagens barn. Hemmelighet: Han vil gjerne skrive en bok selv, som skal bli enda mer spennende enn Harry Potterbøkene. Han vil gjerne få Skriver Jenssen til å skrive om dette i avisa, så han lurer på om han skal fortelle henne om hemmeligheten sin.

Roseanna Bollesen. Driver bakeriet i Salopp. Er egentlig ikke så glad i å bake, vil heller være kunstner og forfatter og har lyst til å lære seg å kjøre motorsykkel. Hun vil derfor bli kjent med den fremmede. Hemmelighet: Er litt forelska i Bille Volvo og lurer på om hun skal fortelle det til ham.

Gjest Fremmedsen. En mystisk fremmed som har kommet med motorsykkel og har satt opp teltet sitt på lekeplassen i Salopp. Ingen har sett ham før. Hemmelighet: Han er den ukjente onkelen til de to barna Tim og Telle, og vil bli kjent med dem og ta dem med på en motorsykkeltur. Men han må først finne ut hvem Tim og Telle er.

Ungene ble introdusert for historien. Avisutklippet ble hengt opp. En og en fikk sin rolle. De som ville kledde seg litt ut. Og så var vi i gang.

Dette var nok en ny sjanger for mange - men de tok utfordringen på strak arm og spilte rollespill så det sto etter. Den fremmede valgte å være svært skummel bak sofaen - så mange trodde nok det var ham som var skurken. Den "ekte skurken" spilte rollen sin så godt at ingen mistenkte ham. Bursdagsbarnets småsøsken svermet rundt i rollene som de småforelskede Roseanna og Bille. Og da alt var oppklart så ville alle gjerne ha et mysterium til! Så neste gang lager jeg flere....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)