fredag 14. oktober 2011

frilans i farta - ta sjansen på de store ordene


Jeg er en frilansakademiker og frilansskribent. Det er en variert tilværelse, mange småoppdrag som myldrer rundt i hverdagslivet og blander seg med stell av syke barn, dagliglivets rutiner, mottaksservice for små skolebarn med så mange slags opplevelser og erfaringer fra dagens dag, små og store støtteoppdrag i nabolaget og så bortetter....

Og så må en liksom gripe de sjansene som byr seg, si "ja" når et tilbud dukker opp. For eksempel å ta over en firetimers forelesning for masterstudenter sånn på et par dagers varsel, selv om en har hundre andre jern i ilden. Så da skrives det og leses det - sånn underveis i livet disse dagene. Fire timer ferdig forelesning er ganske mye!

Det er jo gøy. Og krevende. Jeg blir tent og glad over sjansen til å få si noe - kanskje noe viktig. Gi faglig innsikt. Gi verdifulle overblikk. Gi metodisk bevissthet. Og tenk - kanskje til og med et viktig budskap midt i mylderet - til en student underveis - om hvordan en i det hele tatt kan og bør forholde seg til dette med å erobre og besitte kunnskap og kompetanse her i denne krevende, mangfoldige, kunnskapsfokuserte, nyliberalistiske og skjevfordelte verden. Littegrann. Et budskap å tenke over - ikke bare et skritt på veien til å stå til eksamen.


4 kommentarer:

 1. Det er et perspektiv mange ikke tenker på: At kunnskapen skal brukes til noe mer enn fullført utdanning. Å se lengre enn det, å skjønne hvordan den kan anvendes ikke bare innenfor fagområdet, men i et utvidet perspektiv, er viktig kunnskap.

  Tøft gjort å ta det på sparket!

  Er du helt ferdig med dr.graden?

  SvarSlett
 2. Knalltøft å ta sånt tilnærma på sparket, men som du sier: Du har noe å formidle, du har noe å gi - og da er det vel verdt timene og evt nettene du må bruke for å bli ferdig. Lykke til :-)

  SvarSlett
 3. Takk for oppmuntring, begge to. Ja - lammalartanker, jeg er visst helt ferdig nå. Leverte avhandlingen i september i fjor, fikk innstillingen ("dommen") i mars, disputerte 29. april i år, og ble "kreert til doktor" nå nettopp i september. Ting tar sin tid...

  SvarSlett
 4. Det tok tid, ja, men sikkert godt å kunne sette strek under det kapitlet. Da er du helt klar for å ta fatt på karrieren som baker!

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)