søndag 16. oktober 2011

skrive-lagedames ambivalens


Jeg er en skrivedame og en lagedame og en hjemmemamma uten fast jobb. Jeg er en frilansskribent og frilansakademiker og høster inn noen småoppdrag her og der som fyller de få timene som huset er tomt for småtroll -( sånn innimellom hovedhobbyen min som visstnok er å fylle og tømme vaskemaskinen og tørkestativet....). Daglig drift av heimen krever sitt, tilstedeværelse for små og store i grenda kan en ikke utsette, - når noen trenger en prat så er det der og da...
- og noen ganger topper ekstraoppdragene seg på samme tid, sånn er frilanslivet - en kan jo ikke si nei heller... Og lage-dame-tida krymper og blir skjøvet nederst på lista - hver dag. Hrmpf.
Ikke helt slik jeg ønsker det. Men skrivedama må levere i tide, pc-en forplikter - det går kveldstimer og helgetimer med for å få det til, ungene og huset må ha sitt - og symaskina hviler i fred - dag etter dag. Noen strikkemasker får jeg tatt, det drar jeg med meg rundt - men de større prosjektene - de som krever at jeg har timer og kvadratmetre til mitt - skulle det ikke være plass for det også i en frilansvirksomhet?

Det må jeg klare! Finne løsninger. Finne min tid! Utfordring til meg selv herved erklært! (Og det er jo jul "snart" - det er klart lage-frekvensen må betydelig opp!)

Hilsen ellers fornøyd skrivedame foran pc-en med fredelige barn omkring, varm kaffe like ved og solskinn som venter ute om en liten stund....

God søndag til deg.

1 kommentar:

  1. Man må prioritere, ja, og noe kommer nederst på lista. Da jeg begynte å blogge, drev jeg mye med scrapping, altså at jeg lagde litt fancy fotoalbum til ungene. Men sånt tar tid. Og krever at du kan få en time eller tre helt i ro og fred. Og det har jeg sjelden. Sånn sett er blogging en grei hobby, her kan man gå litt til og fra.
    Så bra at du får en del oppdrag - kjekt med litt inntekter i ny og ne;)

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)