søndag 22. august 2010

en intenst vakker sensommerdag
Tenk - at vi fikk denne dagen også. Aller siste dagen før skolestart - sol fra morgen til kveld, klar blå himmel, sterk augustsolvarme, tross kalde strøk i vindkastene.
Helga har vært full av barneselskaper for alle sommerbursdagsbarn her og der, - vi har også hatt vårt - og så var denne søndagsettermiddagen som skapt for en siste (kanskje) sommerutflukt for oss fem - til skogstjernet vårt, den "hemmelige" plassen vår (ikke helt hemmelig, da, det dukker da opp andre vandrere og badelystne også). Og de som ville svømte langt og kort og lenge og herlig. Og en liten frøken som ville satt på et berg alene og skuet langt utover det glitrende vannet. Eller klatret opp i et tre. Og Mamma leste høyt for en liten fireåring og etterhvert for to nesten-skolestart-klare også som krøp inntil. Og fikk lest litt i sin egen bok også. Og vi gnagde gulrøtter og hjembakte rundstykker og lå på berget i sola og Lillebror inviterte Pappa på konglekasting og Storebror gikk barbeint og skjorteløs og uten caps i den sterke sola, og de som kjenner ham vet at det er dristige saker - en sterk og frisk og sommerglad storegutt.
Og så lagde Storebror og Mamma sein middag og vi satt lenge ved bordet og snakket om alt og ute har vi plukket enda et lass med bringebær og malt en levegg som skulle vært malt i fjor, og så er sekkene pakket og skiftetøy puttet i poser og matpakkene smørt og to ivrige skolebarn har hoppet vannrett i sengene sine, men endelig sovnet - for de gleder seg så veldig.
Tenk å få en sånn dag. Vi er heldige vi.

Og - så - veldig privat, da.... da jeg skuet ut over vannet og så en svømmende kjærestemann der ute i glitteret i skogstjernet, og innover mot meg og ungeflokken, så måtte jeg jo også tenke - at for et stort og rikt liv! Tenk ti år! Det er jo til å bli ganske rørt over.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)