tirsdag 23. august 2011

Sommermat: Marengsbunn med krem og bærDet var jo sånn her i sommer - at da den etterlengtede sommerfesten for veslejenta endelig kom - etter et langt års venting - så var det på en dag da vi alle var svimeslått av angst og skrekk. En dag vi ikke kunne heise flagget ute, bare ballongene. Men en bursdagsjente er en bursdagsjente. Åtte år fyller en bare en dag i livet.

Og jammen var det godt for alle store og små som samlet seg i huset vårt den dagen - å møtes, snakke, leke, være sammen - om det gode. På en slik dag. Da vi trengte hverandre mer enn noensinne.

Med gluten- og melkeintoleranse i familien har dette blitt vår beste festkake for de store anledningene: En stor marengsbunn med sjokoladebiter - og fylt med melkefri krem og friske bær. Denne vokste seg så stor at intet kakefat strakk til her i huset.... stekeplata fikk duge...
Slik:
Seks eggehviter - pisk stivt
Pisk gradvis inn 300 g sukker.
Tilsett en halv plate melkefri sjokolade hakket i biter, litt bakekakao, og en teskje balsamico.
Lag en sirkelformet kake på bakepapir. Stek på 150 grader i ca 75 min. La stå i ovnen med døren åpen mens den kjølner.

Til servering: Pisk for eksempel Odense Erlet (eller vanlig krem - hvis du tåler det). Øs på med friske bær.

La det bli en god dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)