torsdag 16. juni 2011

kjøkkenhage i kasser

Vi bor i en skråning, det er skrinn jord, mye stein og fjell innimellom. Vi jobber med jorda og har fått til mye god vekst gjennom årene. Ingen skal si at det ikke er frodig i denne hagen.

Men - en løsning for å lage gode forhold for en bitteliten kjøkkenhage, ble å lage kjøkkenhagekasser.


Man tager en lørdag, en haug planker og noen snekkerglade familiemedlemmer, - og snekrer to kasser som spesialtilpasses både skråningen og den solfylte veggen langs dokkestua....

En annen dag beises det utvendig. Vi legger planteduk i bunnen og fyller på med god jord.

Og så sår vi.
Og opp kommer spirene!

Nylig innså vi at kampen mot brunsneglene i kjøkkenhagekassene ville være tapt uten mer offensive tiltak. En halv rad med gulrøtter var allerede spist. Så vi prøver oss med metallbånd på kantene av kassa. Det virker foreløpig.Ruccola (se det øverste bildet) og bladpersille høstes daglig. (Bladpersillen forhåndssådde jeg innendørs.) Ellers har vi gulrøtter, salat, dill, gressløk, masse erteblomster, tre maisplanter og noen bønneplanter.

Moro, ikke sant!

4 kommentarer:

 1. Dette er såå fint. Spent på om "sneglenekten"faktisk holder sneglene ute..Kom gjerne med oppdateringer ;-) Ellers kan du jo sette ned litt tagetes..
  God helg.

  SvarSlett
 2. Virker fortsatt - etter ei uke - med mye fuktig sneglevær!

  SvarSlett
 3. Hei! Hva er de "kantene" du har mellom de forskjellige vekstene oppi bedet...?

  SvarSlett
  Svar
  1. (ja her to år etter så kan jeg jo svare deg at det er bare pinner, bambuspinner og andre pinner... beklager sein respons på dette - men svaret var enkelt i hvertfall)

   Slett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)