lørdag 27. november 2010

før første søndagLørdagskveld. Finne adventsstjernene. De gamle smijernslysestakene har fått fire hvite lys hver. Noen sommerlige lykter byttes ut med mer vinterlige. I kveld skal jeg pakke kalenderpakker. I går kom julebøkene ned fra sin hemmelige krok i et skap, til stor glede for små lesere som forsvant ned i bunken og koste seg, - med juleevangeliet, Kaisa Krabat, nissehistorier av mange slag...

Dagen har vært fylt av baking, juleverksted, vanlige lørdagsreingjøringssysler, koselig matlaging, mye innelek i kulda. Det er tette dager for tida og krevende temperatur og vinterføre, vi er fem slitne folk om kveldene. Godt med rolige helgedager, pusle rundt hverandre, ta vare på hjem og liv.

Vi gleder oss til det gode ritualet med å tenne lys og synge lyssangen. Her i huset innledes så godt som alle måltider med tenning av lys og sang. Det har desembermåneden lært oss for mange år siden. Vi så hvor mye vi gledet oss over å samles i en sang i disse mørke ukene - at vi innførte måltidssynging til alle måltider. Om sommeren underholder vi vel nabolaget med vår sang - når alle måltider inntas ute. Jaja - det er vel bra.(Bildet: Lyktene lagde veslejenta og jeg forrige helg, tomme fetaostglass med serviettdecoupage og pålimte perler og glassmosaikk. Denne helga har vi lagd lykter med engler og nisser på....)


2 kommentarer:

  1. Vi får finne fram saker og ting i morra - i dag har vi vært opptatt med alt mulig annet. Jeg skjønner ikke helt at det faktisk er advent i morra, jeg!

    SvarSlett
  2. Det er nok å henge fingrene i :-). Ha en fin kveld!

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)