søndag 27. juni 2010

øy!


Selv om man bor i skogkanten - så finnes det jo også saltvann i denne hovedstaden, og noen helt utrolige øyer en kan reise til med en trikkebilett, til og med med en haug barn gratis per voksenbilett siden det til og med er søndag. Og i dag har vi kost oss på Hovedøya alle fem, med gjemsel i klosterruinene, krabbefiske og bølgehopping, sandslottbygging og skjellsamling, mange pikniker i løpet av dagen, sol, sommer og glede. Den vesle båtturen i seg selv er fantastisk for en gjeng med landkrabber, vi hojer og heier til alt som er av skumsprøyt og måkeskrik. Alle fem med hver sin sekk, og noen med litt ekstrautstyr som håv, bøtter, krabbe-fiske-snor, kamera, bok osv...
På ferd gjennom mystiske skoger fant vi verdens mest fantastiske - og hemmelige - markjordbærsted - alle fem kunne plukke i evigheter. Det er ikke lov å plukke blomster på Hovedøya, pga sjeldne arter, men bær er det lov å putte i munnen. Så heldige vi er.

For en sommerdag! For et minne å tre på sitt sommer-strå!


- Och smultron det gör jag åt barna,
för det tycker jag dom kan ha,
och andra små roliga saker
som passar när barna är små.
Och jag gör så roliga ställen,
där barna kan springa omkring
då blir barna fulla med sommar,
och bena blir fulla med spring

(siste vers av Idas sommarsong, min jentes favoritt godnatt-sang året rundt, og veldig passende i dag...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)