søndag 25. mars 2012

egentlig vil jeg ha det sånn!!

Det er følelsen av at det er sånn jeg egentlig vil ha det. Sjaue ute, grave og bære og stelle, legge planer for en vår og en sommer som skal komme. Møkk under negla. Unger som henger opp ned i trærne, skaper egne små "verdener" av pinner, jord og steiner innimellom busker og trær - eller sykler rundt i finværet. Ei helg full av dette - det er en gave til en tidvis småmotløs skrivedame.
Våren, sola, ungene, jorda, spirene, skuddene og fregnene som spretter fram! Takk og pris.
Vi har raka, og klipt og gravd fram hagemøblene. Vi har spadd opp og skrudd ned en av de gamle sandkassene (vi har fortsatt en igjen, den får få stå...). Vi har sådd mer til vinduskarmspiring. Vi har drømt og planlagt. Vi har hatt mange måltider og mange kaffekopper ute. 
Maten må enten lage seg selv der inne, der som vi ikke er....(dvs gode gryter som får god tid i stekeovnen mens vi holder ute), eller vi lager den ute. Gutta tok seg av vaffelsteikinga på verandaen på lørdag. (Den utekontakta kostet flesk og er gull verdt.)


Og så fyrer vi opp inne om kvelden etter en lang solskinnsdag, skurer jorda av never og neser og putter i seng  rister grus ut av joggeskoene og kjører fem-seks jordete bukser i vaskemaskina. 
Og litt av våren vokser videre i vinduskarmen. Så får en bake brød og rydde litt etter dagens mylder....

Og så kommer vel mandagen, som den pleier. Det skal skrives og leses og utredes og følges frister. Det er ikke fristende akkurat nå.
Er jeg nå egentlig en skrivedame? Hva med grave-i-jorda-dama og lage-dama?

Jeg skulle vel hatt det småbruket, egentlig, og så enda et par-tre unger til til å myldre rundt. Skrive og sy litt halve året - og så sjaue ute og dyrke nyttig og vakkert for resten.... Myldreliv og masse matsjau og utesjau - og så en vedovn til kvelden. 


Drøm eller virkelighet?

9 kommentarer:

 1. Jeg trodde du virkelig skulle slå til med et fancy vaffelbilde, men dette så jo helt vanlig og normalt ut. Sånn har vi det også. (Bortsett fra at jeg nok kjøper syltetøyet;)

  SvarSlett
 2. Det er kjempevanlig, sorry. Ikke helt cup-cakes-dama her vettu.... Men de er i hvertfall uten gluten, melk og sukker, altså - så litt fancy, men det synes vel ikke...

  SvarSlett
 3. Åh,som jeg kjenner meg igjen! Det har vært en fantastisk helg både for store og små! Også det småbruket og en to, tre, fire unger til..... jeg blir nok her jeg er på halvveis-landet med noen høner og traktor i hagen, og et par unger til blir d nok. Kanskje må man finne drømmen der man er, ikke drømme seg bort til noe annet og bedre hele tiden. God ukestart!

  SvarSlett
 4. Ja - jeg er også for det å gripe fatt i det en har og gjøre det beste ut av det. Mellom drøm og virkelighet, så er det jo virkeligheten vi kan forbedre og gripe. Men samtidig er det jo viktig å kjenne på hva som føles viktig og riktig - slik at en gjør de rette grepa...

  SvarSlett
 5. Det er inspirerende å lese det du skriver. Jeg har nettopp ramla over bloggen din, og den er nå lagt øverst i favortittlista mi. Du får meg til å reflektere over livet mitt på en god måte, det liker jeg.
  Ønsker deg og dine ei fortsatt fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det var hyggelig å høre!!

   Slett
 6. Hei - på besøk (igjen ) via Soulemama! Jeg er så hjertnes enig med dit sentiment. Strever selv med å finne den riktige balansen mellom drøm og virkelighet. Du skriver godt og det ser ut som om dere hadde en fin fin helg. Her er min http://recyclingmama.squarespace.com/home/2012/3/26/weekending.html
  Stikk innom om du har tid.
  God uke, K

  SvarSlett
 7. Hei - takk for kommentar - og så fin blogg du har!

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)