mandag 26. desember 2011

Jula er for alle

Stille senker natten seg... 
og stille senker julen seg.  Den hektiske, forventningens dag, julaften, er tilbakelagt - nå kan vi nyte roen...

Vi trenger denne tida. Vi lever forskjellige liv og jul betyr ikke det samme for oss alle. Men det gir et rom og en mulighet - i hvertfall for mange av oss - til en liten pause, en lys markering i en mørk og kald tid. Et lite rom for å stoppe opp.

Vi bruker denne juletida til så mangt. Det er greit. Det er rom for det. Noen trenger ro - noen søker sammenkomstene. Noen får mer ro og alenetid enn de kunne ønske, andre får flere obligatoriske familiesammenkomster enn en egentlig søker. Men et rom som kan fylles med noe vi ønsker, er det for de fleste av oss.
Kanskje tid til å lese en bok,  gå en tur, stirre inn i et lys eller ut i et uvær, lese høyt for et barn eller snakke til bunns med en nær. Søke englene eller nissene, stillheten eller ståket. Bunad, paljetter eller olabukse. Grøt, ribbe, kalkun eller pizza. Noen velger kirken, noen velger skogen, sofakroken eller kjøpesentrene. Ingen av oss kan avgjøre hva som er den  rette jula for andre. Jula er en tid for raushet. Se at andre trenger og kan få noe annet enn du selv ville valgt...

Og så kan vi søke noe av verdi for oss selv, våre nærmeste og med ansvar for samfunnet omkring oss.

For oss her i huset er det lange morgener, mange spill og bøker, turer i ruskevær, mange gode armkroker, gode samtaler, latter og fjolleri - og mange tente lys...

2 kommentarer:

  1. Etter en hektisk desember har vi satt ekstra stor pris på disse to dagene nå etter julaften med total sløving i pysjen. Ha en fortsatt god jul.

    SvarSlett
  2. Deilig med late romjulsdager. Vi hadde en ufattelig nydelig 1. juledag. Bare sløving. Nå er vi inne i den delen av jula jeg strengt tatt kan styre min begeistring for. Den delen hvor vi bor oppå familien i dagevis. Jepp, men sånn blir det når vi bor på ulike steder. Og voila, plutselig blir man dratt med på familiesammenkomster man strengt tatt gjerne kunne vært foruten. Men ungene elsker det da. Så mor får vel bite det i seg. Må likevel innrømme at jeg gleder meg til å komme hjem igjen.

    Kos dere videre!

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)