tirsdag 10. mai 2011

plukkeblomster


De to minste småtrollene her i hagen er så glade blomsterplukkere. Da gjelder det å lære sorter og å lære hva som er plukkeblomster - som en kan plukke så mye en vil av - og hva som kan "plukkes etter avtale" - og hva vi lar stå. Det er litt trist hvis alle tulipanene plutselig blir plukket hodet av...

Men scilla som fyller haven i april - det er virkelig plukkeblomster. Og nå kommer forglemmegeiene overalt - de frør seg og er jo ville vekster - som vi er så glad i, plukkebomster. Så tenker vi litt over hva navnet på denne blomsten betyr, dikter et eventyr om å evig-huske-aldri-forglemme. Og når barna rusler til skolen om morgenen roper de høyt "Forglemmegei, Mamma".
Nei, glemmer aldri noen....

2 kommentarer:

  1. Fin blom! Og i barnehender blir liksom alle blomar ekstra fine:)Takk for at du deler!

    SvarSlett
  2. Ingenting er så trist som en skikkelig brun, slapp løvetannkrans nedi sekken på slutten av en barnehagedag. Og ingenting er sån herlig som en liten svett hvitveisbukett som man får satt i vann med en gang!

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)