lørdag 21. mai 2011

lørdagsrapportLørdagskveld, solskinn og vind i kinnene på alle. En pappa-kjæreste som rydder på kjøkkenet, stearinlys som blafrer mens sola fortsatt skinner ute, tre ungetroll med lørdagssjokolade og filmkveld, - i kveld var det sjuåringens tur til å velge - Mamma Mia fenger oss alle. Jeg sensurer eksamensoppgaver i bakgrunnen.

Lørdag etter en hektisk uke. Tid for å samles, surre, ha tid, ha prosjekter, ha fri. Lang lang frokost med aviser og to tekanner på kjøkkenet - vaffelunsj på verandaen. Ola-bilkjøring og sandkassekonstruksjoner og en sjuåring som leser under et pledd på sofaen og finner ut at hun har fri. Klesvask og dyner til lufting. Male ferdig gjerdet. Endelig så ferdig i den siste kjøkkenhagekassa, - mais, bønner og sukkererter. Skravle med naboene. En kaffekanne til. Grille inne når vinden ble for kald. En deilig middag når alle lander og ser hverandre og har tid til å sitte i ro for en gangs skyld - middagen går over i en quiz ledet av en stødig og raus storebror som sorterer poengene med stor nennsomhet.

Bare litt krangling. Mye sol. Livet er godt.

2 kommentarer:

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)