søndag 23. desember 2012

God jul!


Det er lille julaften. Tre små har sovnet - nok et år med nissepysjer med luer trukket langt ned over øynene. Det ble én nellikappelsin i vinduet, det holder det -. Vi ble  - til slutt - fornøyd med pepperkakehuset. Det ble aking i bakken og røde kinn i dag. De fleste har fått julehilsenen sin. Siste syprosjekt ble fullført i går kveld. Jeg fikk strøket alt det jeg måtte før barnetv (å, så mange lillejulaftensnetter jeg har stått ved strykebrettet) - så jeg fikk til og med strøket min egen kjole, som "kan" være krøllete.... nå i kveld. Vi har blåst i vindusvasken og mye annet. Fuglene har fått sitt - av både nek og annet.

 To av tre barn har ledd seg skakke av grevinnen og hovmesteren, mens den travle vesle Lillebror heldigvis hadde klart å sovne... Tre ivrige barn pyntet selv treet for første gang (men lysene skulle ikke tennes, og stjerna skulle ikke på, noe ville de spare til julaftens morgen) - tradisjonene endrer seg - og det gir jammen foreldre litt mer armslag, kanskje vi kommer oss i seng før midnatt.

Snøen laver ned. Lyktene brenner ute. 
Det blir jul hvert år. Det er så mange tradisjoner. Mange år bruker vi på å bygge dem opp og forankre dem i egen familie - nå er vi også klar til å velge og fornye - og beholde. De små bærer det hele videre. 


Det er mye en kan ønske seg. Gi folk brød og fred i Syria. Gi barna trygge netter i Gaza. La oss lære å dele bedre på denne kloden. La oss alle bli litt klokere - nærmere det gode og rette. Gi at barna mine klarer å leve gode liv i en krevende verden.


God og fredelig jul til deg og dine.

9 kommentarer:

 1. God jul, og takk for at du finnes:-)

  SvarSlett
 2. Vihar tyvstartet og har hatt vår julaften med de voksne barna i kveld. Deilig middag og masse rødvin. Veldig hyggelig gaveutdeling etterpå. Sønnen som ønsket seg kjedelig gaver fikk blant annet masse sportsullsokker og mikrofiberkluter.

  Det er klart at tradisjoner endres for hver generasjon. Etterhvert husker ungene godt hva som skjedde året før. Så får vi være lykkelig fordi vi kan gi ungene noe bra å bygge nye tradisjoner på.


  SvarSlett
 3. Håper dere har en fin romjul! en litt forsinket julehilsen herfra:-)

  Juleklem fra Karianne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - jo, veldig god romjul her. Godt nytt år!

   Slett
 4. Jeg er veldig glad for å dele min erfaring her, jeg heter Brenda og jeg var lykkelig gift. Ikke før mannen min sa at jeg jukset med ham, da ble vi begge små irriterende par, han kunne ikke tro, og han stolte heller ikke på ordene mine, så vi søkte om skilsmisse, senere ble vi separerte og svor å aldri gjøre opp. Jeg prøvde å gå videre, men jeg kunne ikke bli uten ham, så jeg begynte å søke etter mannen min, så ble jeg henvist til Dr.IZOYA. En flott mann jeg kom over, han kastet en kjærlighetsfortroll og fikk mannen min tilbake innen 24 timer. med dette er jeg her for å dele kontakten til Dr. IZOYA, nå ham via drizayaomosolution@gmail.com. Han er faktisk mektig og spesialiserer seg i følgende saker ...
  (1) Elsker trollformer av alle slag. (2) Slutt skilsmisse. (3) Slutt barrenness. (4) Trenger åndelig hjelp.

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)