fredag 6. januar 2012

hverdagshelg

Hverdagsliv er en god rytme. Hverdagslivsuker gir også en god rytme - en blir så klar for en fredag og en helg mot slutten av ei uke!
Vi er klare nå! Fredag - ohoi. Vintersol gjennom vinduene. Kuldegrader. Snø er varslet. Gutta skal i fire bursdager den kommende uka. Første skirenn er på mandag. Lekser hver dag. Vi har nok å henge fingrene i. Inne er det meste julete havnet på loftet - men lysene skinner like mye morgen og kveld.... Fargerike primulaer får erstatte sviblene etterhvert... Perlebrett har fått en renessanse. Brettspillene fra julegavehaugen er fortsatt stas og sammen med tegning og perling slår det til og med ut barne-tv noen kvelder. Lillebror fryder seg over ny kjæreste i barnehagen. Jeg får endelig strikke litt til meg selv etter julegavekjøret. To store bunker med universitetseksamener blir sensurert pent og pyntelig. Vi har støvsuget barnålene. Fuglene får servering daglig. Vi har nok ved og daglig blir det lysere.
Og vi går mot noen nye mønstre i heimen snart. Mor skal ut og svinge seg litt mer. Far skal være mer hjemme. Ungene skal ha det som før. Ro og folk hjemme både morgen og etter skoletid. Mye familietid. Vi skal sjonglere arbeidsprosenter og hjemmekontordager og "dette går bra" sier mannen. Andre hverdager - men vi er de samme, lyset kommer, det er alltid håp.....
God fredag!

4 kommentarer:

 1. så spennende med nye mønstre! Og det er dette som er så fint med å være en god gjeng, slik dere er, man kan lage nye mønstre, finne nye løsninger og være underveis.

  SvarSlett
 2. Dette blir bra. Jeg tviholder på julen til trettende dag (som vi later som er i morgen) og vi skal ha pepperkakefest i morgen mens vi tar en siste sving rundt granen.

  God helg!

  SvarSlett
 3. Hei, takk for en flott og inpirerende blogg. Har fulgt med dine kloke ord noen måneder nå. I stunder jeg betviler mine annerledese valg, er det godt å lese mange av dine kloke tanker om å tenke selv. Takk! Hilsen Ida

  SvarSlett
 4. Ja, det går nok veldig fint. Ønsker dere mange fine og rolige morgener og ettermiddager framover.

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)