mandag 19. juli 2010

noe å vente på

Sommerlivet kan variere - men noe er alltid fast: En fast julidag er det stor sommerfest for husets datter. I år er det sjuårsdag, så fort det går! Vi gleder oss - og prøver å roe ned frøkna med at vi har alt under kontroll. For ei lita jente som faktisk planla sin egen to-årsdag i et halvt år på forhånd, er det naturligvis nødvendig med lange samtaler på sengekanten om hver minste detalj. Selv om mor gjerne vil ha noen overraskelser på lur også, da.

Jeg minner henne på at det alltid har vært store og hyggelige hageselskaper på hennes store dag; det har alltid vært nok og god mat, blomster, sommerkjoler, kaker, servietter, ballonger og flagg. Presanger har det også alltid blitt. Hun kan bare slappe av og glede seg og så være med på pynting og baking og stas når den tid kommer...

Prestasjonspresset for en underveismamma i farta er allikevel tydelig. Her er det mange forventninger å leve opp til. Så jeg får holde samme leksjon for meg selv: Dette har vi alltid fått til - strålende, solfylte sommerselskaper med stor glede over veslejenta og felleskapet rundt henne og vår lille familie.


(Bildet: Fagerfredløs, vokser som et uvær, er spesielt kraftig og flott i år, mister blomstene raskt om jeg tar de inn, men vil lyse opp i store krukker ute på den store dagen).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)