fredag 12. juli 2013

tilbake!

Det er sommernatt. Den første vasken er hengt ut i den mørke sommerlufta. De første jordbærene i hagen vår er spist og markjordbærstedene i nabolaget er høstet for kvelden. De halvtømte koffertene står fortsatt i gangen. Storebror gikk rett til grasklipperen da han kom hjem. Det bugner av roser og kaprifol i hagen.
Tre små sover. To store leser gamle norske aviser og drikker vin. Vaskemaskina går. Fotografiene som fingerferdige Lillebror slettet fra kameraet nest siste dagen av ferien, er mirakuløst reddet etter noen timers arbeid på datamaskinen. Ferieturbøkene ligger ferdiglest i bunker i trappa. Sjokolade til naboen som har vannet og vannet og vannet i det varme været, står klar til i morgen...
Jeg tror det er første gang jeg har kommet fra ferie og egentlig ikke sett fram til å komme hjem. "Det er jo bare fordi vi har hatt det så fint ... " sier kjæresten min. Ja, jo. Det er jo det også. Og så er det noe mer også. For en god reise setter igang så mange tanker. Det gir kontraster til det vante. Det gir luft til drømmer og lengsler.
Men det er også godt å komme hjem. Tusle over egne tregulv. Vanne blomstene. Glede oss til å gå til tjernet vårt i skogen. Det er her vi er nå.

Jeg håper du har det godt der du er nå!

3 kommentarer:

  1. Velkommen tilbake! Og god sommer! Jeg sitter på en øy og steker i sola, hvor jeg kjøper sandkaker av familiens yngste kokk. Godt, med andre ord.

    SvarSlett
  2. Der var du jo! Velkommen tilbake, har venta på deg nå :)
    Jeg nyter av østlandssommeren med dovne morgener, koslig besøk, bading, sol, myggstikk, varm deilig kveldsluft, et glass vin på kvelden og mye, mye mer!
    Ønsker deg en fortsatt fin sommer, og håper dere får mange fine turer til tjernet i skogen :)

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)