mandag 29. juli 2013

sommerrytmen


Vi har ikke spist innendørs på ukesvis. Frokosten er på kjøkkentrappa, i solskinnet. Det er jo nye tider, store unger som sover lenge, og deretter ligger lenge og leser på senga. Jeg kan pusle med mitt et par timer, bake, skrive, sy.... før jeg setter på tekanna i titida og oppfordrer syvsoverne til å slenge på seg en shorts og komme og få seg frokost. Så smører alle seg ei skive eller to og vi sitter på en tørr tretrapp i solskinnet og koser oss. Det er avis og lov til å lese. Lillebror drasser fram cd-spilleren sin og setter på et gammel Stompa-hørespill som ljomer utover.  Dagen ligger lang og solfylt og valgfri foran oss. I helgene blir det lange frokoster på uteplassen. Da blir vi voksne sittende og sittende, mens ungene surrer rundt med sitt...

Lunsj er piknik ved vannet. Piknikbrød, melon, nye gulrøtter. 

Til middag må vi opp med parasollene på uteplassen - for da bader vi i ettermiddagssola der. I dag gravde vi opp de første potetene i egen hage.

Og når sola glir bak furutrærne, så koker vi en ny kanne te, tenner lys og lykter på uteplassen og tar med tranflaska og hele kveldsmaten ut - og har høytlesningsstund og en kveldsmat som kan tøyes og tøyes - for sova bort sumarkvelden skal vi i hvertfall ikke. Vi pakker Lillebror inn i et pledd, - hvis han nå ikke sitter oppe i et tre, den nybakte tiåringen pusler rundt og vanner, Storebror bare slapper av. Pappakjæresten leser høyt for oss alle og jeg stopper eller strikker eller hekler. Og vanner litt...


Så får vi Lillebror i seng - til ni, og så leser de store enda en stund. Og da er det kveld og sola går ned og vi to aller største vanner litt mer, henger opp en vask, steller med komposten og pusler i seng vi også.
Det er ingen lange voksenkvelder nå på sommeren med småstore unger. Og det er godt det også. Høsten kommer tidsnok med tidlige leggetider og slitne folk. Akkurat nå nyter vi lyset, varmen og sommerytmen i livet vårt.

1 kommentar:

  1. Helt herlig. Så godt å få en sånn sommer!

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)