tirsdag 18. juni 2013

Virvelvind!


Disse forsommerdagene er en virvelvind. Vanlige skoledager har gått i oppløsning og tre skolebarn skal på sykkelturer, krabbefiske, fotball mot lærerne, idrettsdag, sommershow og alt mulig i stedet. Tunga rett i munnen. Hvem skulle ha krabbesnøre i dag? Eller grillmat. Og hver kveld har sin avslutning. Vi er riggekomitè eller ryddekomitè eller kakebaker eller har piknikmat til langbord og blomst til læreren og blir så rørt og rødøyde når hele trinnet stiller opp og synger og vi ser hvor enormt store de har blitt alle sammen (de var da nettopp ganske små?!), der de står og synger seg inn i sommeren, noen dager før ferien er her, førsteklassinger, fjerdeklassinger og sjetteklassinger enda noen dager før det er over for i år. Og krysser fingrene for klassesammensetning og lærersammensetning til neste år. Og enda er det noen fotballkamper som skal spilles, noen tap som skal takles, et kor som skal opptre for avgangselever, et terrengløp en kveld. Vi bruker alle forsommerdøgnets timer for hva det er verdt og bestiller Bed and Breakfast og leiebil i det store utland midt på natta og henger opp nyvasket fotballdrakt og alt det andre til tørk på verandaen før vi legger oss. Jeg er streng sensor på universitetseksamener i tilstrekkelig mange timer hver dag, løper i skogen før solsteiken tar over på morgenen, fyller piknikkurvene og sørger for loddpenger og maser om rydding i tursekkene og mer solkrem. Han som har utejobben for tida, har lange dager for å få ting ferdig til sommeren og har hatt mange reisedager vekk fra oss i vår for å være hobbyreparatør i nabolandet, og jammen har vi en del annet som skal fikses også både her og der. Midt i farta, midt i virvelvinden.

Virvelvind. Sol. Shorts og sommerkjole. Slitne. Snart ferie.

9 kommentarer:

 1. God beskrivelse av restene av hverdag nå rett før ferien starter(iallfall for ungene)

  SvarSlett
 2. Lykke til med innspurten før ferien! Her er dagene alt annet enn virvelvind. Jeg går mest rundt og venter, og pusler litt med småting. Har noen kaffeavtaler, men ikke for mange. Ganske fint, egentlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - du skal bare vokse og vente! Dine virvelvindervårer kommer seinere! :-)

   Slett
 3. Hm, innså akkurat at sensorene på eksamene faktisk er helt vanlige, sprell levende mennesker, de også... :) Kos dere! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp. Helt vanlige folk midt i mylderet. Skikkelige og ansvarlige akademikere. Jeg tar det alvorlig og gjør en ordentlig jobb, jeg vet hvor avgjørende dette er. Men jeg har nok ikke deg i bunken!
   (og vi koser oss!)

   Slett
 4. Høres kjent ut! Vi er midt i flytting og det er et pes. Foreløpig har vi hatt kun en sommeravslutning i barnehagen til eldstemann, men jeg ser for meg at det blir hektisk med tre større barn om noen år... :-) Lykke til med siste innspurt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt går i faser. Vi er i denne fasen nå. Det er alltid mye som skjer og hele familien er med på det meste av det som skjer. Det er fint - og hektisk.

   Slett
 5. Jepp, snart ferie, begynner å se roen der fremme:) Det blir bra!

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)