mandag 11. mars 2013

sammenligninger er bra

Sammenligninger er bra. Det klargjør og åpner øyne og hjelper oss å finne veien.

Så det er helt greit at barneministeren sier at det ikke er like verdifullt å være hjemme med barn som å jobbe. Det går bra. Hun kjører en rent økonomisk basert sammenligning - og det gir et tydelig resultat. Både sammenligningen og kriteriene hun bruker er tydelige. She made her point. 

Da kan vi andre bli mer klar over våre kriterier. Sammenligninger - og kontraster - blir tydeligere. Og noen av oss blir mer overbevist om at vi gjør det rette. Ikke fordi vi tjener mest penger og pensjonspoeng. Men fordi vi ser at vi bruker "verdifullhetsbegrepet" annerledes enn hennes økonomiske begrep OG det er helt greit. Kanskje vi kan bli tryggere og tydeligere av dette. Det hadde vært artig.

Ha en fin kveld.

5 kommentarer:

 1. Det er så godt å lese det du skriver, så kan det legges på vektskåla og motvirke det stikket av dårlig samvittighet en får av å høre at de valgene en gjør som småbarnsforeldre ikke er verdifulle nok. Ha en finfin kveld :)

  SvarSlett
 2. Vi er så enige så enige!

  Kanskje er det viktig å fortelle unge kvinner hva "vi går glipp av" om vi jobber redusert, men jommen er det viktig å fortelle om mulighetene for å legge opp økonomien så man ikke MÅ jobbe fullt også..!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - det er den valgfriheten jeg trodde frigjøringskampene dreide seg om....

   Slett
 3. Jeg leser deg fast, men har bare kommentert én gang før. Du setter tankene mine i gang! Jeg tenkte på bloggen din da jeg leste denne saken i ukens Morgenblad. Ha en fortsatt god dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - det er ei forskerdame jeg har veldig moro av å lese. Ha en fin dag!

   Slett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)