torsdag 31. januar 2013

vi gjør jo så godt vi kan - en liten stemningsrapport


Stua er full av alles prosjekter. Vi har tøy til tørk etter vask og vått vær - på gangen og ved ovnen. Alltid. Det er for mange sko i gangen. Alltid. Noen burde nok rydde her i huset.... Jeg glemmer å bake glutenfritt brød, men finner kjøpebrød i fryseren. Jeg har syprosjekter som ligger halvfullført både i kjellergangen og i kjellerstua. Noen skal i bursdag og noen skal på korkveld og det er ikke fotballtrening ennå...

Ute kjennes som vårsol - selv om det er januar. Vi myser og smiler og sklir på glattisen og ser at det smelter..

Seksåringen trenger mer tid, det går for fort om dagen. Så gjør vi så godt vi kan, bærer fra senga og ned til frokostbordet, tar påkledning i sofaen etterpå. Dulle litt i dag - det trenger vi alle i blant. Niåringen fikk mammatur-ettermiddagen sin denne uka, som vi har lovet skal være fast framover. Da får vi skravla og opplevd noe samme. Elleveåringen drømmer om så mangt og går lengre enn langt på ski og trenger gode sengekantsamtaler og noen tips for hverdagen. Mannen smører ski og vasker gulv og vi tenner lys og lander sammen hver kveld. Det går rundt. 

Jeg har startet for seint med en  artikkel - og skriver i vei dag og kveld. Den blir som den blir. Det er ikke overdreven mengde husarbeid og cupcakes-baking som hindrer meg i hvertfall, kan jeg konkludere her jeg sitter med en legofigur foran meg og en pose paljetter, et plastperlearmbånd og noen hybelkaniner bak pc-en. 
Men glutenfritt brød står i hvertfall i ovnen i dag.

6 kommentarer:

 1. Herlig stemningsrapport. Ser det for meg. ;-)

  SvarSlett
 2. Jeg stemmer i! Herlig beskrivelse av livet sånn det er nå :) Guttene våre er ikke så store enda, så vi er i en litt annen fae her hjemme, men jeg kjenner meg likevel igjen i mye av det skriver.
  Du inspirerer meg og utfordrer meg -det liker jeg! Jeg er også opptatt av å kunne være tilstede for barna i størst mulig grad, og med minst mulig stress i hverdagen -se hva som er viktig for oss -ikke bare ha fokus på "cupcakes og stæsja hus"..
  Gleder meg til hvert nytt innlegg fra deg, det meste faller i "smak" av det du skriver. Og lykke til med artikkelen! Blir nysgjerrig på hva du skriver om jeg..

  SvarSlett
  Svar
  1. Inspirerer jeg! Så gøy!!

   Jeg skriver en engelsk fagartikkel på feltet jeg har tatt doktorgrad, det er ganske samfunnsaktuelt og artig og jeg merker at jeg synes det er mer gøy å være debattant enn tung forsker.... Det har tatt litt tid å få varmet opp den flytende fag-engelsken igjen, men nå går det ganske bra.

   Slett
 3. Du skriver så levende! Dine tanker og betraktninger rundt dett om å være underveis, på vei, men samtidig her og nå, treffer meg bare mer og mer. Jeg prøver å ikke "kjøre meg fast" i situasjoner, epoker..men heller tenke at slik er det nå, akkurat nå. Takk for at dine innlegg dytter meg i den tankeretningen!

  SvarSlett
  Svar
  1. (og ja, det var altså min helt frie og høyst personlige tolkning av ditt underveisbegrep..)

   Slett
  2. Takk til deg - jeg synes det var en god tolkning, jeg... - ha en fin dag!

   Slett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)