tirsdag 9. oktober 2012

høstmelankoli og høst-trøst

Det er meldt frost om nettene framover. Vi har fylt opp kjelleren med ved, og høstet alle eplene vi rekker fram til fra toppen av stigen. Uteplassen er nesten ferdigsnekret - så kan vi glede oss til soldager der igjen til våren. Fryseren er full av bær. Ungenes boblejakker fra i fjor passer fortsatt. Strikkevotter og ullsokker har vi også. Det er alltid brennende lys. Vi bor i et varmt hus og har mat og trygghet. Kleberstensovnen er husets sentrum og holder oss alle varme og tørker alle våte votter - hele vinteren.
Sommeren som vi har lagt bak oss brakte med seg et spennende og virkelig ikke akkurat i orden sommerhus  -  som vi kanskje kan glede oss over i årene framover og der vi finner skatter når vi leter - både ute og inne - slik som gamle lykter i verkstedet og forvokste rosebusker og spennende trær å klatre i - og vi har holdt varmen der om nettene i høstferien.

Det er håp - selv om det mørkner. Det blir vår igjen en gang.

6 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg ikke til noen frost - husker ikke hvor vi har vintertøyet. Men har jo fått kjøpt cherrox til treåringen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - de cherroxene, ja :-)
   Jeg gleder meg heller ikke. Hvis jeg tenker over det - så gleder jeg meg mest bare til våren, men det er alt for langt fram - i mellomtida må en jo holde ut. Så jeg lager meg sånne lister for å ha noe å holde meg fast til mens jeg holder ut.

   Slett
 2. i dag kom boblejakker og bukser ned fra loftet for prøving ..... votter og luer er allerede på plass. Koser oss med levende lys og fyr i ovnen. Ute regner det i bøtter og spann, og om natta fryser regnet til is
  Fin tirsdag til deg :-)

  SvarSlett
 3. Jeg er også klar. Hadde det ikke vært for glatte veier, så hadde jeg likt vinteren mye bedre!

  SvarSlett
 4. Jeg er et vinterbarn, så for meg er det alltid ekstra godt når bladene begynner å skifte farge og jeg kan dra frem ullplaggene. Alle årstidene har sin sjarm, men det kalde halvåret er finest, synes jeg.

  SvarSlett
 5. Jeg håper mest bare at det blir en ORDENTLIG vinter. Ikke tre fire måneder med slaps som i fjor.

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)