søndag 14. oktober 2012

en helg på vift

Fredag til søndag. Mange små og bittelitt store korjenter fra ni til tolv. En god del mammaer (joda, bare mammaer...) Mange sekker og bagger, kosedyr, drikkeflasker, lesestoff, regndresser, kjekspakker.... En hyggelig bussjåfør. Et vandrerhjem i en løvdekt gammel park. En spennende dyrepark. Uendelig mange brødskiver og mye oppvask. Vakker korsang. Kaldt høstvær. Unger med og uten nok varme klær. Voksne med og uten bekymring for kalde barn. Masse lørdagsgodter. Quiz og fjolling. Nattasanger i køyesengene. Trøtte unger som sovnet tidligere enn (enkelte) voksne trodde. Og da sluknet de voksne også.... Hjem i regn og sludd.

To slitne jenter, en stor og liten, kom hjem her i huset i ettermiddag. Til energiske gutter og varme i ovnen og varm tekanne. To jenter sluknet over helgeaviser og nye loppisbarnebøker. Flinke gutter fortsatte å stelle hjemme og fikk søndagsmiddagen på bordet.
Så er vi samlet hele gjengen igjen. Kan fortelle og dele. Jentene har sett tigre og snøleopard i dyrepark. En har vunnet en quiz og ligget øverst i køyeseng for første gang. De tre gutta i huset har gjort loppemarkedskupp og grillet pølser i skauen og skiftet sengetøy på alle sengene og bygd opp en bilbane og vært gode venner. Mammaen har observert så mangt blant store og små korturjenter - og har lært enda litt mer om livets mangfoldighet  - og er glad for å være hjemme ved varmen og samle litt krefter før en ny uke. Og kunne pakke dyna rundt alle tre mine små egne i kveld.


3 kommentarer:

  1. Ønsker deg og dine en fin uke!

    SvarSlett
  2. Du skriver så fint! Ha en fin uke nå når mandag og hverdag er tilbake.

    SvarSlett
  3. Jeg kjenner roen og varmen senke seg når jeg leser!

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)