mandag 27. august 2012

kreativ bursdag!

- Ja, det var kreativt, sa en pappa som kom og hentet.

Ja-tja-sierdudet. Sa vi. (Og la til noen ord om hvor koselig det hadde vært, med denne vesle jenteflokken - fem niåringer - på besøk både ettermiddag og kveld og natt og morgen - og med diktskriving og halstørkle-laging, og utkledning og fjolling og fnising og kryssord-rebus-skattejakt en tidlig morgen og masse salat-tapas-pastamat  en lys augustkveld og kake og lys og til slutt popkorn foran gamle Saltkråkanfilmer og soving og fnising på samme rom - koselig og fint og svært tilfredsstillende for sommerens niåring.)

For vi tenkte vel at det var overnattinga som pappaen mente var kreativt her.

Det var det ikke.

Det kreative var rett og slett at vi feiret barnebursdag hjemme. Han føyde til at sjuåringen i huset hos dem nå skulle på sin tredje hoppeloppelekelandbursdag på rad. Med de samme barna hver gang. Sikkert stas. Men kanskje ikke kreativt lenger...

Jepp - kanskje det er oss standhaftige hjemmebakte hjemmebursdagsfolka med de trauste hjemmesnekra rebusene og adjektivhistoriene som representerer det kreative alternativet. Kanskje vi har stått i mot trendene og presset om bursdag-i-lekeland så lenge at det vi som har blitt spesielle. Wow! Kreative. Så originalt - feire hjemme rett og slett.

Så da holder vi fram. To måneder til neste barnebursdag. Hjemme.

20 kommentarer:

 1. Det er jo disse bursdagene de husker, de dagene der bursdagsbarnet faktisk er i sentrum og leker og alt kan legges opp slik han eller hun og gjestene ønsker. Det tar litt tid å planlegge, men det får vi igjen for. Vi blir kjent med de små gjestene, vi kan glede oss over det som skjer og vi slipper å bli overdøvet av bursdagslaget i naborommet.
  men noen ganger, når det raser inn invitasjoner til alskens heftige event-bursdager merker jeg på jentungen at hun også har bittelitt lyst til å gjøre noe sånn, ihvertfall en gang. Med unntak av en bondegårdsbursdag med hele klassen har vi styrt unna og holdt oss hjemme, eller gått sammen med annen jubilant og delt på moroa.

  ps. du har sånn plagsom bekreftelse i kommentarfeltet...den var ikke der før?

  SvarSlett
 2. (jeg skal prøve å finne ut hvordan jeg kan fjerne det - helt enig i at sånne bekreftelsesgreier er håpløse. Takknemlig for tips om hvordan jeg blir kvitt det)

  SvarSlett
 3. Huff, det er jo trist om det vi selv husker som tradisjonell bursdagsfeiring nå har blitt kreativt og originalt. Her er fjerdeklassingen lei av alle selskapene på hopplandsteder og på Build a Bear. Nå er bowling-bursdag det nye. Men de tre siste bursdagene (sist uke) har faktisk vært hjemme og den ene overnattingstur på hytta. Det er koselig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenker at det er mange ting som kan være bra og gøy - og jeg mener ikke så mye om hva andre gjør. Jeg prøver å lage gode bursdager for mine barn - innenfor det jeg selv kan stå for. Så jeg var jo mest overrasket over at det plutselig ble regnet som kreativt å være hjemme!

   Slett
 4. Jeg stemmer også for hjemmebursdager! Men skremmende å høre at det blir sett på som kreativt/uavnlig.. Jeg skal gjøre mitt for at guttene mine vil foretrekke hjemmebursdager fremfor "kjøpebursdager" som jeg ser det kalles..
  Heldige barna dine som får opplevd kjekke hjemmebursdager med en kreativ mor :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Takk. Jeg sier ikke noe negativt om "bortebursdager" til barna mine - og jeg sier naturligvis at de er heldige som får være med på (kinobursdag, bowlingbursdag osv)når det dukker opp slike invitasjoner. Men foreløpig holder vi på at vi inviterer til kos og moro her hjemme. Så gjør vi andre ting andre ganger når det ikke er bursdag!

   Slett
 5. Vel, det er viktig at foreldrene ikke lengter så mye tilbake til "gamle dager" at man glemmer barnas ønsker oppe i det hele.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig. Og (eller kanskje men...) barna våre vokser opp i et overflods- og underholdningsmettet samfunn der det er lett å hive seg på og si "ja" til en hel masse ønsker - og kanskje for mye. Det kan være vanskeligere å si nei. Men det er allikevel viktig Dette er noe jeg mener generelt - jeg mener ikke at det er spesielt viktig i seg selv å si nei til realistiske bursdagsønsker. Bursdag skal være stas - og det er mange fine måter å gjøre det på både borte og hjemme. Men det er et voksenansvar å generelt være med å styre og velge i denne overflodsverdenen.
   Jeg forkynner ikke "hjemmebursdag" som en løsning for alle - og slett ikke at foreldre skal glemme egne barns ønsker. Jeg måtte bare trekke på smilebåndet når dette trauste hjemmeopplegget vårt (riktignok gira opp med overnatting etc) - ble "kreativt". Ha en fin kveld.

   Slett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 10. (hvis noen lurer: her har jeg fjernet mye spam....)

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 14. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 15. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 16. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 17. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)