onsdag 1. august 2012

den nye husmorferien!


Jeg har riktig husmorferie om dagen! Jeg har armene fulle med ferieunger - egne og andres - og ubegrenset med klesvask og jeg baker og sylter masse bringebær og jordbær og plukker bær og sopp hver dag og baker mer og vasker mer og lufter ulltepper og bytter sengetøy og plastrer noen knær og leser en historie høyt for minstemann -  og rett som det er så sitter jeg i sola på trappa med en tekopp. Og kanskje sender jeg en unge ut med grasklipperen og en inn med støvsugeren. Og kanskje får jeg strikket litt - i hvertfall litt sokkestrikk til kvelden....
Og så pakker vi piknikbrød og nye gulrøtter til lunsj og går gjennom skogen til vannet vårt, til bading og lek - ungene og jeg. En god liten tur oppover bakkene med ryggsekker og kurv. Blant blåbær og og granskog - og masse kantareller som blir med hjem til middagen....

Jeg synes det er så godt å fylle dagene med nyttige og hjemlige verdifulle aktiviteter - nært på og sammen med ungene. Vi har vært på langfart hit og dit i denne ferien - og det blir sikkert mange nye helgeturer til det nye stedet i livet vårt - men hverdagsferie med hverdagsaktiviteter er virkelig gull. Langt fra kontorarbeid og frister. Det er hverdagsrytmen som gjelder - og det er skikkelig husmorferie. Jeg kjenner at jeg har savnet slike dager - så glad jeg er for å få disse dagene nå. Og enda er det lenge igjen av sommeren. Nemlig.

3 kommentarer:

 1. enig med deg - det er slike dager som er best. Nyte sommeren, ferien og friheten
  KOS DERE, det gjør vi også!

  SvarSlett
 2. Det høres ut som en ordentlig fin ferie! Jeg har begynt å jobbe igjen etter ferien, så hos meg er det kveldene som fylles med baking, safting og sylting. Vi har enorme mengder med rips i hagen vår.

  SvarSlett
 3. For et flott sted, dette høres helt fantastisk ut. Det er akkurat sånn en sommerferie skal tilbringes.

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)