fredag 4. november 2011

lys i mørket

Tekopp, radio, vaskemaskin-skytteltrafikk, gråvær, hemmelig skrivetid for mammaen.
Fredag. Snart samles flokken. Da skal vi tenne alle lysene, i det mørke gråværet, det knitrer i ovnen, kanskje er det på tide med varm gløgg allerede...

Novembermørket og vintertidsklokka merkes på store og små. Luntene er korte og kreftene strekker ikke alltid til.
Skole, ukeplaner, fritidsaktiviteter, arbeidsliv og faste tider er lagt opp på akkurat samme måte som i lyse og løfterike våruker eller i energiske oppstarts-august. Det er ikke sikkert vi kan henge med i svingene like raskt og like flinkt nå når mørket senker seg.
Vi som lever i denne lille kroken av verden, der årstidene, lyset, varmen og livet forandres så enormt etterhvert som årets gang går rundt og rundt - vi trenger også å kompensere litt for mørket og gråværet og søla som aldri tørker opp. Ikke klage, slett ikke - årstider er liv og endring og vekst og muligheter. Men vi trenger en motvekt mot det grå, mens vi venter på at snøen kan lyse opp. (Og vente på våren må mammaen vente med, det skjønner jeg jo...)

Litt ekstra kos og varme, små skolebarn som finner hverandre i tidlig morgenmørket og bygger en verden av klosser foran en sprakende ovn, Lillebrors faste rutine med å krype under et pledd på sofaen og høre en lydbok i pysjen hver morgen. Alltid lys på bordet. En varm tekanne. Lyslykter som får brenne. Litt tidligere til sengs. Nok ull. Pusle- og lagetid rundt bordet.

God helg og mye lys og varme til deg.

2 kommentarer:

  1. Hmm...fint..
    Gleder meg til jul og våren!
    :-) god helg til deg også!

    SvarSlett
  2. Ja, - våren er vel aller høyest på lista hos meg - men det kan jeg jo ikke si i november!!

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)