onsdag 19. mai 2010

alt til gode!


Bunadene er hengt vekk igjen og endelig kom vårværet for alvor i går. Så sein vår har vi aldri hatt her oppe i skogkanten på disse årene vi har bodd her. Men nå kommer kirsebærblomstene i dag - tulipanene har åpnet seg, og det kommer små, små knopper på syrinbuskene.

Våren er alle løftene - alt vi har til gode - så med en sein vår så har vi rett og slett enda mer til gode!!

Hver vår/forsommer setter vi oss med ungene og et stort ark og lager en sommerforventningsplakat for hele familien. Der skriver vi og tegner alle slags forslag og ønsker og gode ideer til hva vi skal gjøre denne sommeren. For eksempel - bade masse - lære å svømme (alltid noen som står for tur!) - plukke blomster - ha piknik - samle skjell - ha vaffelbutikk i porten - sommerfest for jenta vår med bursdag i juli - reise med en båt - sove i telt - ligge i graset og lese - male gjerdet - dra til Blaafarveverket - dra til Folkemuseet - plukke St. Hans bukett og legge under puta - sove i en hytte i skogen.....

Det er morsomt og samlende. For en familie uten hyttetilknytning - og med et svært begrenset feriebudsjett er det en stor glede å se hvor mye glede og moro og feriefølelse vi kan få ut av lite. Vi har kort vei til badevann i skogen og mange fine sykkel- og fotturmuligheter. I Oslomarka finnes mange fine markahytter som en kan gå til - og noen steder kan en også overnatte. Sjøen er også nær, så skjell og krabber kan fanges og en kan hoppe i bølgene fra fergene. Utover sommeren bugner hagen av blomster og bær og hemmelige steder og kriker og kroker - og kanskje steker vi noen vafler... - ferie og sommer skal jo også være å ha fri - ikke bare ha masse program. Sånn er det her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)