tirsdag 29. juli 2014

Min sommerdag


Varm sommergutt som fortsatt sover inntil meg, stille fra de andre rommene, smyger meg ut, trer på en av de gamle sommerkjolene, åpne vinduer og dører nede, tasse ut barbeint, åpne drivhuset, sjekke om det er snegler på gresskarene, klappe katten på kjøkkentrappa, vanne litt, plukke noen bringebær, hente opp en vask og henge opp på verandaen - det beste med klesvask er å henge opp det reine tøyet til tørk, i sola - eller ved ovnen, men det er lenge til... 

Frokost er en fleksibel ordning med alle oss - hverdagsfrokost smøres individuelt - men ofte sitter vi sammen allikevel, sammen på kjøkkentrappa i morgensola, med avisa eller noe annet å bla i - møter dagen rolig. Kanskje har jeg fått unna litt arbeid allerede, litt skriving før alle våkner - eller satt en deig, kan drikke mange kopper te i fred og ro.

Jeg er mamma til en gjeng med fisker. De tilbringer dagen helst under vann. Så hver dag rusler vi til skogs. Jeg har store unger og kan svømme langt og lengre enn langt helt alene. Vi har med lunsj og vannflasker. Vi leser og leker. Og rusler hjem. 

Jeg høster fra den vesle hagen min. Graver poteter og plukker tomater. Den første agurken. Masse grønt. Og alltid bær, hver dag. Mannen snekrer utetrapp - og er tålmodig og spesialtilpasser hvert trinn til berget ved siden av. Kanskje noen hjelper til. Vi lander til middag. Det er fortsatt lenge til kvelds. Ungene orker lengre kvelder nå om sommeren, det er godt at vi har disse kreftene, denne tida. 
(- Her i huset bor det tre eventyrere som legger i vei på dramatiske ekspedisjoner, det er byggeprosjekter og papirdukke-kolleksjoner og mange donaldblader som skal pløyes gjennom, Det er nok å gjøre -- og det er søskentid, når alle kompiser er bortreist)


Og så lander vi til kveldsmat og te og tente lykter og lang Harry Potter-høytlesning og strikketøy og en unge i et tre og en annen inne i et pledd og ingen vil legge seg - men til slutt så er de i seng og vi vasker opp og går ut igjen til lyktene med strikketøyet og vinglass og det er enda en sommerkveld i livet.
Og for de som er opptatt av om ting er perfekt eller uperfekt: Slikt finnes ikke! Glem det. Verden er ikke svart-hvit. Alle har vi vårt. Om det er for mye sand i gangen eller alvorligere bekymringer. Men jeg går videre ved å plukke med meg de gode glimtene. Sommer er godt i livet mitt. 

8 kommentarer:

 1. Det handler ikke om perfekt liv, men om å leve livet man har fått! Som du sier, alle har sitt, de fleste gjør det de mener er best for seg og sine. Og om livet mitt ikke er som ditt, er det mange ting å kjenne seg igjen. Takk at du deler :) Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 2. Det høres veldig ut som en perfekt sommerdag i mine ører ;-)
  Utover det, ang. perfekt og ikke... helt klart individuelt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - livet og livene er i hvertfall individuelle og forskjellige! Heldigvis.

   Slett
 3. Høres fantastisk ut! Så deilig med sommer. Og så deilig å nyte sommeren sånn! Evnen til å glede seg over det man har henger ikke nødvendigvis sammen med hvor MYE man har, men den evnen tror jeg uansett at du har! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det tror jeg er sånn det er hos deg også.

   Slett
 4. Fint. Jeg ble rolig av å lese teksten din. Og deler dine tanker rundt dette med perfekt og ikke perfekt. Min blogg har tatt fullstendig sommerferie, nå gleder jeg meg til å starte igjen. Og til å følge deg. Sensommerklem fra Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Her har det også vært rolig i sommer - hendene og livet er fullt av så mye annet disse sommerukene. Jeg må holde så godt på denne tida!!

   Slett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)