mandag 25. oktober 2010

takk for at vi kan delta!TV-aksjonen er gjennomført. I årets mest hektiske helg her i familien (med masse bursdagsfeiringer for egen storegutt, korøvelser i ett sett, dekkskiftdugnad, kafe-dugnad, to kor-konserter, overnattingsgjest - med mer....) - så fikk vi gått med bøsse i år også. Rettere sagt, jeg sto med bøsse ved døra under en fantastisk konsert der skolekor fra tre skoler framførte jublende, festlige, glade og alvorlige sanger - og pengene strømmet inn - hurra!

Og jeg blir alltid så glad -og så takknemlig for å kunne være med!!
Dette er en så stilig tradisjon. En nasjonal dugnad. Alle vet hva det er.
-"Hei, jeg er fra TV-aksjonen"
- "Å, så bra. Nå skal du se...." - og så kommer mynter og sedler og alle er glade - for at jeg kom, for at bøssa var der, for at vi fikk være med å dra lasset i år også.

Over hele landet finnes en grasrotorganisasjon som tar seg av denne innsamlingen hvert år, uansett hvilket formål det går til. Solid og lokalbasert.
Det meldtes om for få bøssebærere i de store byene, nuvel - her lokalt var det for mange, de som ikke hadde meldt seg på forhånd fikk trekke kølapp og vente og se om de fikk en ledig rode.

Legg nå til side diskusjonen om dette er billig samvittighetsredning eller ikke! ("God samvittighet for en femtilapp?!")
Folk får gjøre opp med seg selv om samvittighetene sine. En trenger ikke ha dårlig samvittighet for å gi til et godt formål, i hvertfall. Og pengene kommer godt med uansett hvordan samvittigheten din er - og uansett om du har innsikt i de store linjene og sammenhengene, om du gir ellers i året også eller hva som helst. Femmeren fra småskolelevene og femhundrelappen fra en bestefar - det er med. Det er dugnad. Det er å gi. Det er stilig.
Takk for at vi får være med!

Ha en fin dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)