onsdag 9. mars 2011

våren og snøen


- Våren er borte igjen!
Oppgitt veslejente ser på snøkavet ute. Det er null grader og kram snø i mengder og mengder. Vind og fokk. Vinter i Norge så det holder.

Og vi gamle, erfarne, - som har levd årshjulet gjennom gang på gang - vi vet det jo. Det må tålmodighet til. Våren kommer - og går igjen - og kommer og går. Og det kan snø på nyutsprungne krokus i april. Det er bare tre år siden det snødde på 17. mai. Da jeg selv var liten femteklassing reiste vi med buss på skoletur til Bygdøy 12. juni - i snøvær.

Men til slutt - til slutt - til slutt - kommer både våren og sommeren - for godt! I hvertfall for noen måneder.

Ha tro og tillit. Det kommer, det kommer.


(Bildet: Og slik kan det bli - en gang i mai!)

4 kommentarer:

 1. Vi hadde båttur med Svanen, klassen min, den 12. junien det snødde. Aldri glemmer noen den dag!

  SvarSlett
 2. Våren kommer, ja! Merker det faktisk når jeg er ute og triller - til tross for snø, smelter det litt på veien. Sola kan skinne. Stor forskjell fra januar.

  SvarSlett
 3. og det snør og snør..men her er det våt snø, som trykker sammen den som alt ligger overalt og fremskynder snøsmeltingen. det er den eneste trøsten akkurat i dag.

  SvarSlett
 4. Ja, slik er våren! Vi kan forvente oss ulikt ver både i mars og april. Mai kan også ver kald...Men vi er stadig optimist, både vår og sommar skal bli topp!

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)