Vaflene her i huset lages vanligvis etter øyemål og erfaring, noen skrevet oppskrift fantes ikke - men da lagde jeg en etter hukommelsens øyemål - og det ble riktig bra. Slik omtrent gjør vi det:
5 egg
5 dl soyamelk
3,5 dl glutenfritt mel (vi bruker Finax naturlig glutenfri)
3 ss glutenfri havregryn
1 ss sesamfrø
1 ts bakepulver
2 ss rapsolje
1 dl eplejuice
Bland godt. La røra svelle. Bruk litt margarin til første steking.
Det var virkelig sunne vafler. Og uten sukker og med eplejuice...Spennende. Man kan bruke vanlig melk? Eller gir soyamelken noe som vanlig melk ikke har (bortsett fra det opplagte - jeg tenker mer på bakeegenskaper)
SvarSlettDette bør man kunne lage med god samvittighet til kvelds, ja.
Du kan helt sikkert bruke vanlig melk. Vi kan ikke pga et av barna. Du må justere melmengden noe hvis du bruker hvetemel, fordi glutenfritt mel oppfører seg annerledes, men det ser du på tykkelsen på røra. Dette er en ganske liten porsjon her i huset, ment for tre barn til kvelds - ikke en hel gjeng til lørdagslunsj (for det har vi jo i blant, vafler til lunsj, juhu!)
SvarSlettJeg gleder meg til å prøv faktisk. I morgen skal jeg låne med et barn hjem, da passer det fint med noe slikt.
SvarSlettSå flott lekse han har fått.
SvarSlettDet liker vi:-)
Fant lenke på Siris blogg. Spennende vaffeloppskrift. Kanskje vi må teste det ut her i heimen også? Uansett, hyggelig å finne en ny, trivelig blogg! Legger den på leselisten min :-)
SvarSlettHei, Liv Inger - så fint at du leser og trives her :-)
SvarSlett