torsdag 17. februar 2011

middagen er dagens veikryss


Vi er ikke en turbofamilie med overbooket timeplan. Men vi er fem - med èn voksen-ute-av-huset-jobb, to skoleplasser og en barnehageplass, inntil videre et visst forhold til SFO, en skitrening to ganger i uka, et skolekor, diverse verv i det lokale livet rundt unger og skole, masse lekser og masse puslespill og tegning og strikking og skiturer og besøk hjem og rutineturer til Rema, noen løpeturer for de store og masse annet smått og stort som vi prøver å få til. Til frokost er vi stort sett fire - pappaen med den lange reiseveien drar tidlig tidlig. Midt på dagen er vi jo ofte beskjeftiget med hvert vårt. Noen kvelder er noen på trening eller skal hentes eller det er enda et foreldremøte... Vi samles alltid til kveldsmat, det er alltid lesing rundt bordet - men noen ganger er vi tre eller fire og ikke fem.

Men til middag - dagens veikryss - da krysses alle våre mangfoldige veier. Da møtes vi. Da er vi sammen.
Vi justerer noen ganger tidspunktet for å favne alle. Husets faste kokk styrer og ordner og får noen ganger hjelpsomme små hender med i dekking og kokking. Ofte er det heller lekselesing og annet styr og ståk. Så får vi alt på bordet, de siste ropes inn, pappaen kommer inn døra - og vi er samlet! Yeah! Vi beretter om dagen, vi spiser og vi søler og mister gafler og glemmer å sitte stille. Og er samlet.
Til en storebror skal på trening og må løpe og skifte - for eksempel.

Veikryss er bra. Vi - gjengen vår - vi hører sammen. Slik er det.

Helgene er også slike veikryss. Hele helga et eneste stort samlingspunkt. Da har vi uendelig av tid og kroer oss og koser oss og nyter fellesskap og god tid.
Og i morgen ettermiddag starter helga!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)