lørdag 5. februar 2011

fredager berger oss


Fredager lander vi.

Til en leksefri og arrangementsfri ettermiddag. Til deilig, lettvin, fest-aktig og fast fredagsmiddag rundt det store bordet i stua. Til bittelitt lenger oppe og så i seng for de søte små.

Og så til Gullrekka, og sjokolade og rødvin for de to store.
Hver fredag.

Joda, jeg henger vel opp en vask den kvelden også og vi rydder opp på kjøkkenet. Men så er det fri. Ingen matpakkesmøring. Ingen kveldsjobbing. Ingen snekre-male-rydde-prosjekter. Ikke bare-en-tur på Rema-før-det-stenger.

Fri. Latskap. Være sammen. Et lavterskeltilbud, hjemme, lett tilgjengelig. Og fast. Sånn er det her.

Vi har vel hatt barnevakt ca ti ganger på ti år. Vi har stort sett hatt barn så lenge vi har kjent hverandre. Det kom tre stykker tett i tett. Det har ikke vært restaurantmiddager eller storbyweekender som har gitt oss tid til hverandre.

Hverdagskveldene er fylt med sitt gode styr og strev. Det er også limet i forholdet og livet, alt vi deler - alt vi har sammen. Men en må også ha fri - sammen. Det har vært viktig å skjerme en kveld i uka uten at noe skal skje. En date i uka er veldig bra!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)